0700 167 87

Почивки и екскурзии в Западна Сахара на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Западна Сахара е едно от най-малко популярните места в света. Тя се простира на юг от Мароко, в най-западните части на континента Африка. Западна Сахара е предимно пустинна страна, която определено може да привлече вниманието на всеки човек, който си пада по вълнуващите преживявания.

Западна Сахара е едно наистина уникално преживяване, което всеки пътешественик с жажда за вълнение и нови усещания ще оцени. Страната е дестинация с най-чист характер, тъй като тук няма скъпо струващи и луксозни туристически тракции, на каквито разчитат много други страна.

В това отношение Западна Сахара е напълно натурална и за привличането на туристи разчита основно на своя естествен и натурален потенциал. А той никак не е малък и страната буквално може да смае всеки с огромното разнообразие от естествени красоти.

Фотография

Една от причините, които водят много хора в тази част на Африка е възможността да се посветят на любовта си към фотографията, създавайки уникални и безценни кадри. Ярката тропическа светлина, вълнуващите пейзажи и ярките цветове поставят страната сред най-вълнуващите в света, стига разбира се да имате интереси в областта.

Времето в Западна Сахара

Друго, което силно привлича много пътешественици тук е времето. То е топло и слънчево през цялата година, с ясно и безоблачно небе и приятни температури. Това, което прави впечатление е, че на практика, макар и да е заета от пустиня, Западна Сахара е страна с приятни температури през по-голямата част от годината, като жегите не са толкова характерни. Причина за по-приятното време е студеното Канарско течение.

Извън баналните маршрути

Повечето хора когато пътуват посещават места, които са банално познати и които всеки човек вече е виждал на живот поне веднъж. Западна Сахара обаче е различна, като страната е сред най-безизвестните и непознати в света днес. Именно този тип места са онези, които привличат истинските пътешественици.

Оазисите

Някои от оазисите са наистина възхитителни, като предлагат възможност да видите пълни с вода малки вирчета, на фона на които се издига цяла планина от огнено червен и оранжев пясък.

Крайбрежието

На места крайбрежието на Западна Сахара създава причудливи форми, при които малки заливчета се изпълват с тъмно синя и спокойна вода и където околните пясъчни дюни постоянно сменят формата си, в зависимост от посоката и силата на вятъра.


Гласувайте за тази държава:

4.5 159