0700 167 87

Почивки и екскурзии в Армения на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Грузия и Армения от София и Варна Ранни записвания
Грузия и Армения от София и Варна9 нощувкиСофия/Варна - Истанбул - Тбилиси - Мицхета - Ананури - Казбег - Гергети - Баграташен - Ахпат - Дилиджан – Севан - Ереван - Ечмиадзин – Звартнотс – Гарни – Гегхард - Бавра – Квертиси – Ваджия - Акхалтсикхе - Боржоми – Уплисцихе – Гори – Тбилиси - Истанбул Цената е за 9 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2932.00лв.
Дати на тръгване
03.10.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, София
Самолет
Виж повече

Макар в културно отношение Армения да се счита за източноевропейска страна, тя е разположена на юг от планинската верига на Кавказ, което я прави изцяло азиатска страна. На практика, от цялата нейна територия на европейския континент няма и един квадратен метър, което за мнозина е много изненадващо и неочаквано като географски факт.

В същото време, по-голямата част градовете в страната имат облик, който е много близък до този на повечето европейски страни и овен това, страната е християнска, като по-голямата част от населението принадлежат в това отношение към така наречените армено-грегорианци.

Туризъм

Търсенето на почивки в Армения е рядкост, но за това пък могат да се намерят някои доста интересни предложения, които да ви отведат до места, за чието съществуване дори не сте и подозирали. Именно непознатостта на страната я прави толкова вълнуваща и интересна за много европейци, в това число и за не малък брой българи.

Има някои доста интересни факти, които са свързани с Армения и които привличат доста хора тук. Така например, това е една от първите в света християнски държави, като освен това тази религия се изповядва от над 97% от населението на малката планинска република.

Според мнозина, именно територията на днешна Армения е мястото на което се е случил потопът, който се описва в Библията и дори се счита, че ноевият ковчег е открит по тези земи,

Освен това, Ереван, столицата на страната, днес се счита за един от най-старите градове в Европа. Той е основан през 11 век преди новата ера, което го прави селище с над 3000 години история.

Като място на кръстопът между Персия и Римската империя, днес Армения е място, на което могат да се намерят не малко паметници от онези времена, като това тепърва ще прави Армения по-популярна на туристическия пазар.

Време и природа

Разположена далеч от водни басейни и без излаз на море или океан, Армения е страна, като в по-голямата си част има значителна надморска височина. Тя е доминирана от плата и планини, като това прави пейзажът доста характерен и лесен за разпознаване ако веднъж вече сте пътували из арменската провинция и сте опознали местните гледки.

Страната има многобройни планински реки и езера, които освен красиви са и много полезни за местното стопанство. Най-голямо от всички е езерото Севан, което е популярна туристическа дестинация.

Както вече споменахме, страната има голяма надморска височина, което я прави доста хладна през по-голямата част от годината. Това се отразява на умерения климат, правейки температурите през зимата много ниски и правейки преходните сезони свежи. Единствено летата са много горещи, но само в по-ниските части от страната.


Гласувайте за тази държава:

4.5 163