0700 167 87

Почивки и екскурзии в Босна и Херцеговина на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Босна и Херцеговина се намира на западните Балкани, като е оградена от Хърватска, Сърбия и Черна гора, като в същото време има и малък излаз на Адриатическо море. Страната е независима от 1992 година, което се случи след опустошителна война, погубила живота и съсипала съдбата и бъдещето на много хора.

Почивки в Босна и Херцеговина

Макар че Босна и Херцеговина е страна в западната част на Балканския полуостров и се намира само на няколко часа път с автобус от България, тя всъщност е много непозната за повечето хора у нас.

Причината за това е, че обикновено българите пътуват с цел почивка на море или планина, а Босна и Херцеговина не е особено популярна дестинация в това отношение. Страната предлага основно условия за практикуване на културно-познавателен туризъм.

Тук из провинцията можете да намерите изключително стари църкви и джамии, а може би най-любими на туристите са старите каменни мостове, които могат да се открият насред някое забравено място с неподправен чар.

Ако трябва да споменем конкретно има, то това задължително трябва да е Мостар, който е един уникално красив исторически град, сгушен насред високите и непристъпни планини.

През войната градът е силно засегнат, което кара много хора да избягат от домовете си и повече да не се завърнат тук. Въпреки това, Мостар става все по-популярно място за туризъм и вероятно някой ден това ще накара много от заминалите си да се завърнат по родните си места.

Времето

Времето в Босна и Херцеговина е се отличава много от това в България. Местният климат е почти същият - умерен с горещо лято, студена, най-често снежна зима, дъждовни и променливи пролет и есен.

Ако имате колебания кога да организирате почивката си в Босна и Херцеговина, то с лекота можете да ползвате за база времето в България и така ще знаете кое време от годината точно да използвате за това.

Обикновено най-предпочитани са летните месеци, като е препоръчително да заложите на края на юни и началото на юли за да използвате летните температури преди да са достигнали връхната си точка.


Гласувайте за тази държава:

4.5 142