0700 167 87

Почивки и екскурзии в Ботсвана на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ЮЖНА АФРИКА с Национален парк Крюгер – Зимбабве с водопада Виктория – Ботсвана с Национален парк Чобе - транзит през Замбия! Ранни записвания
ЮЖНА АФРИКА с Национален парк Крюгер – Зимбабве с водопада Виктория – Ботсвана с Национален парк Чобе - транзит през Замбия! 10 нощувкиСофия – Истанбул – Йоханесбург - Водопадът Виктория – Ботсвана /Национален парк Чобе/ - Замбия /Ливингстън/ - Йоханесбург – Претория – Дракановите планини - Национален парк Крюгер – Кейптаун – нос Добра Надежда – Кейп Пойнт - Стеленбош – Кейптаун – ИстанбЦената е за 10 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от6787.00лв.
Дата на тръгване
24.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Ботсвана е вътрешноконтинентална страна, която се намира в южните части на континента Африка. Тя е оградена от ЮАР, Намибия, Зимбабве и Замбия. Площта ѝ възлиза на 581 730 кв.км., а населението и е доста малобройно на фона на огромната територия - едва 1,6 милиона души.

Почивки в Ботсвана

Ботсвана не е много популярна туристическа дестинация в България, но в страните от Западна Европа е истински хит и то вече в продължение на много години. Там туристите отдавна са се преситили от плажове и морски курорти и желаят нещо оригинално и уникално, което да направи времето им през ваканцията вълнуващо и пълноценно.

Това с което Ботсвана привлича туристите е нейната дива природа, а тя е просто изумителна. Страната е заета в по-голямата си част от пустинята Калахари. Тя е считана за една от най-красивите в света, защото притежава изключителни пейзажи и в голяма част от територията ѝ пясъците са огнено червени.

В северната ѝ част се формира делтата на река Окаванго, която протича през няколко африкански страни за да се загуби в пясъците на Калахари. Делата на реката обаче създава същински оазис за дивите животни.

Тук в района се организират много сафарита, чиято цел е туристите да се доближат и да се докоснат до дивата природа. Тук те имат възможност да видят на едно място на практика всички видове, които са характерни за африканската савана.

Времето

Преди да пътувате към Ботсвана е добре да се информирате за времето в страната. Макар че по-голямата част от страната е суха и гореща през цялата година, а термометрите почти всеки ден доближават до бариерата от 40 градуса, все пак на север страната попада в субекватора, което означава сезонни валежи и сезонна суша.

За вас разбира се е по-добре да пътувате през сухия сезон, когато има по-малко комари и други опасни насекоми, но също така и когато ще можете по-спокойно да обикаляте из дивата природа, без да се налага да планирате всичко около валежите и прогнозата.

Добрата новина е, че обикновено организаторите на сафарита в Африка се съобразяват с метеорологичните условия и по принцип такива събития не се организират в разгара на дъждовния сезон.

Нещо много важно, на което трябва да обърнете внимание е посещението на доктор преди да отпътувате. Това се прави с цел да се избегнат нежелани заразявания с тропически болести. Вашият лекар ще ви каже точно как да постъпите за да се защитите от това.

Можем ли да отидем на плаж?

Босна и Херцеговина има малка крайбрежна ивица, но тамошните няколко на брой плажа далеч отстъпват на нашето крайбрежие. И все пак, ако желаете да включите малко плуване и къпане в морето към своята културно-познавателна ваканция, това изобщо не е невъзможно.

Хубавото тук е, че водите на Адриатическо море се стоплят по-бързо от черноморските и това прави възможността да се изкъпете в морето по-добра от тази на родното крайбрежие ако отидете там малко по-рано или пък ако изберете септември например. И все пак, родните плажове са много повече и предлагат безкрайно по-голям избор.


Гласувайте за тази държава:

4.5 122