0700 167 87

Почивки и екскурзии в Чехия на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Прага
1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Прага - вълшебна и очарователна, със самолет и обслужване на български език от Варна Потвърдена
Прага - вълшебна и очарователна, със самолет и обслужване на български език от Варна3 нощувкиВарна – София – Прага – Карлови Вари – Замъкът "Хлубока" – Чески Крумлов – Прага – София – ВарнаЦената е за 3 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от789.00лв.
Дати на тръгване
23.07.2020
и още 4 други
Тръгване от
Варна
Самолет
Виж повече

Екскурзии до ЧехияТова е мястото, което успява да удовлетвори вкусовете и предпочитанията дори на най-капризите туристи. Ако искате шум и веселба, то значи е време да посетите столицата на страната Прага. Ако изпитвате потребност да се сгушите в тихо и затънтено местенце, то прекрасна възможност е да посетите някой от селцата, намиращи се в Моравия.
Тук ви се предлага почти неизчерпаемо разнообразие от възможности – катерене в планини, любуване на природата, шопинг, разходки, релакс в спа центровете на големите градове, посещаване на ресторанти, сервиращи неземно вкусни ястия и какво ли не още. Време е а се докоснете до магията на тази приказна страна и да запечатате спомена за нея за цял един живот. Ето и някой от местата, които задължително да посетите, по време на вашата екскурзия в Чехия.

Прага – изумителната столица

Прага е град, считан като една от най-красивите и неземно привлекателни европейски столици. Можете часове наред да се любувате на пейзажите в града и, уверяваме ви, това никога няма да ви омръзне. Разходете се по някоя от калдъръмените улички, посетете поне една от безбройните църкви, докоснете се до магията на 1100 – годишния замък. И всичко това единствено в Прага. Европейската столица днес е сред най-посещаваните туристически дестинации. Всяка години безброй туристи прииждат тук, за да отпият от красотата и чара на Прага.

Ако сте привърженици на изкуството, то значи сте попаднали на изключително правилното място. Тук винаги може да се порадвате и да изкажете възхищение, попадайки на някоя добра изложба. Някога градът е бил в основата на централноевропейския модернизъм. Всички заведения и ресторанти там са стриктно подредени един до друг.

Карлови Вари

Това представлява трио балнеолечебни курорти. Едни от най-видните хора, посветили живота си на изкуството, като Гьоте, Бетховен, Бах и много други, са обичали да прекарват време на това място, като това им е помагало изключително много за творчеството. Карлови Вари е сред най-прочутите курорти в Чехия. Едва ли има човек, който да е идвал по тези земи и да не е чувал за него.

Чешки Крумлов

Това градче е изключително оживено. Тук атмосферата, която се носи във въздуха, трудно може да се сравни с нещо друго. Ако имате достатъчно време, то препоръчваме ви да се разходите из някоя от калдъръмените улички и да се превърнете в наблюдател на някоя интересна изложба или музикален фестивал, които често се провеждат на това приказно кътче от Южно бохемския край на Чехия. Това място е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Ако искате да похапнете вкусно приготвена храна, то значи ред е да посетите някоя от таверните, гостоприемниците, ресторантите или кафенета. Ще останете очаровани от интересните комбинации на съставки, превърнали се в блаженство за небцето ви.

На това място можете още да видите най-стария бароков театър в света, както и втория по големина замък в Чехия. Ако имате нужда от почивка и релакс, то можете да се отдадете на яздене на кон или да поплавате с кану. Уверяваме ви, че ще останете доволни от гледките, които ви предстои да видите. В никакъв случай не забравяйте да вземете със себе си фотоапаратите, защото, повярвайте, ще са ви нужни.

Веднъж опитате ли екскурзии до Чехия, ще се породи безспирен копнеж да я посетите отново.

Почивки до ЧехияЧехия привлича много посетители с удивителната си природа. Тук са разположени едни от най-красивите гори в света, а разходката сред природата може да бъде едно наистина незабравимо преживяване, за което да си спомняте за дълго и което може да ви върне отново тук.

Чехия е страна с богата история, която разказва за развитието на една страна, която е била сред най-богатите и развити в света за дълъг период от време. Богатата история и културното наследство се виждат на всяка крачка, а тяхната материализация е под формата на възхитителна архитектура и паметници, за които си струва да изминете разстоянието до там.

Почивките в Чехия са винаги актуални на родния пазар, като при тях обикновено не се наблюдават остри пикове и спадове в търсенето. Страната е една от най-красивите в цяла Европа, което винаги поддържа един стабилен интерес към пътуванията в тази посока.

Чехия е известна с много неща извън природните си и историческо - културни дадености. Страната е едно от местата с най-голямо богатство на минерални извори в света, което е популяризирало страната още в миналото. Някога Чехия е била притегателен център за лечение с минерална вода, което я е поставило сред водещите туристически дестинации в света в исторически план.

Ако Френската Ривиера е една от най-старите туристически дестинации край морския бряг, то Чехия е рамо до рано с нея заради своите балнеолечебни възможности и признат потенциал.

Париж на Централна и Източна Европа

Прага, столицата на страната, определено е града, към който са насочени повечето почивки в Чехия и това не е изненадващо. Градът е известен с възхитителната си красота и хармония, в контрастното съчетание между старо и ново, в магията на цветовете, които преливат в топлите тонове на каменните и тухлени фасади на сградите от по-светли към по-тъмни.

Именно всичко това е причината, която му е спечелила славата на вероятно най-романтичния град в Европа и един от най-романтичните в света. Според мнозина дори градове като Венеция и френската столица Париж отстъпват в малка степен на това бижу.

Макар и дълго време под съветско влияние, чешката столица е останала сравнително запазена и незасегната. Днес тя е като всеки един западен град, преливаща от красота и спокойствие.

Дори и ако не са насочени специално към Прага, почивките в Чехия задължително включват посещение на града, на неговите крепости, катедрали и музеи. Освен с тях Прага е известна и с възхитителното си местоположение. Стари мостове величествено се извисяват над спокойно течащата през града река Валтава, която излъчва величие, което наподобява за река Сена в Париж.

Почивки в Чехия през пролетта и лятото

Най-търсеният сезон за почивки в Чехия е през пролетта и то в края на сезона, когато лятото вече е във въздуха. Това е сезонът, в който не само столицата, о и провинцията потъват в свежа и пищна зеленина, цъфтят храсти, дървета и цветя, а ароматът носещ се из въздуха е вълшебен.

Тук времето от късна пролет до края на лятото е просто разкошно, без да е тежко и жарко, без да е твърде задушно и изтощаващо, колкото на други места в Европа. Температурите в разгара на лятото са около 24 - 25’С, което прави времето навън просто несравнимо като преживяване.


Гласувайте за тази държава:

4.6 108