0700 167 87

Почивки и екскурзии в Черна гора на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Будва, Почивки и екскурзии в Котор
7 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Екскурзия до Дубровник - Будва – Котор – Пераст - остров Свети Стефан от Варна и София Потвърдена
Екскурзия до Дубровник - Будва – Котор – Пераст - остров Свети Стефан от Варна и София3 нощувкиВАРНА – ВЕЛИКО ТЪРНОВО - СОФИЯ - ПОДГОРИЦА - ОСТРОВ СВЕТИ СТЕФАН - БУДВА - КОТОР – ПЕРАСТ - ДУБРОВНИК Цената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от285.00лв.
Дати на тръгване
02.09.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече
ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна
ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна4 нощувкиБелград - Плитвички езера - Дубровник - Будва - КоторЦената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от475.00лв.
Дати на тръгване
17.06.2020
и още 3 други
Тръгване от
Варна, София
Автобус
Виж повече
Черна Гора - приключение по водите на р.Тара и джип сафари в Национален парк Дурмитор! Организиран транспорт!
Черна Гора - приключение по водите на р.Тара и джип сафари в Национален парк Дурмитор! Организиран транспорт!3 нощувкиСофия – Кралево – Ужице – Златибор – Къмпинг на р. Тара – СофияЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от495.00лв.
Дати на тръгване
13.08.2020
и още 4 други
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие!  7 – дневна ваканционна програма  с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотели 3*!
ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие! 7 – дневна ваканционна програма с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотели 3*! 6 нощувкиСофия – Ниш – Златибор - Подгорица – Будванска ривиера – Котор - Дубровник – Остров Свети Стефан - СофияЦената е за 6 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от525.00лв.
Дати на тръгване
25.08.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
Всички прелести на ХЪРВАТИЯ и ЧЕРНА ГОРА – адриатическа магия и паметници на ЮНЕСКО! ПОТВЪРДЕНА ГРУПА 20.09.2020 г.! Ранни записвания
Всички прелести на ХЪРВАТИЯ и ЧЕРНА ГОРА – адриатическа магия и паметници на ЮНЕСКО! ПОТВЪРДЕНА ГРУПА 20.09.2020 г.!6 нощувкиСофия - Ниш - Златибор – Подгорица – Остров Свети Стефан - Будва – Котор – Дубровник – Макарска Ривиера – Сплит – Трогир – Плитвички езера – Загреб – СофияЦената е за 6 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от617.00лв.
Дати на тръгване
30.04.2020
и още 3 други
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие!  7 – дневна ваканционна програма  с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотел 3* в Златибор и 4* в Будва!
ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие! 7 – дневна ваканционна програма с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотел 3* в Златибор и 4* в Будва! 6 нощувкиСофия – Ниш – Златибор - Подгорица – Будванска ривиера – Котор - Дубровник – Остров Свети Стефан - СофияЦената е за 6 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от645.00лв.
Дата на тръгване
03.09.2020
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
Септемврийски празници 2020 в Будва,Черна гора с полет от София на 19.09.2020, 3 нощувки, с вкл. екскурзия до Стария град на Дубровник Ранни записвания
Септемврийски празници 2020 в Будва,Черна гора с полет от София на 19.09.2020, 3 нощувки, с вкл. екскурзия до Стария град на Дубровник3 нощувкиЦената е за 3 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от€322.00
Дата на тръгване
19.09.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзии до Черна гораНесъмнено една от най-скоро появилите се държави е Черна гора. Това, разбира се, в никакъв случай не й попречи да се превърне в привлекателна дестинация за множеството туристи. Съществуват безброй причини, поради които да организирате свое пътуване до тази не голяма страна. Тя има излаз към Адриатическо море, който също е малък. Това съвсем не е всичко, заради което да пътувате до тези земи. Очарованието на Черна гора се крие в нейните вътрешности. В състояние е да ви остави без дъх, заради кристално чистите си езера, вълнуващи планини, както и разнообразната флора и фауна. Ето и някой от най-очарователните забележителности, които можете да посетите при екскурзия до Черна гора - тази приказната страна.

Град Будва

Този град, на първо място, предлага изключително добри условия за морски туризъм, благодарение на Адриатическо море. Мястото носи духа на Средновековието. Крепостните стени са изключително съхранени през времето. Цените в града са достъпни и няма да е нужно да разполагате с кой знае какъв бюджет, за да си изкарате вълшебно по време на вашето пътуване, почивка или екскурзия. Там се намира също местността Бояна – място, където можете да се разхождате на воля и да се любувате на спокойствието и приказните пейзажи. По тези места ще видите редки видове птици. Не забравяйте да заредите батериите на фотоапаратите си, защото, повярвайте, ще са ви нужни. Гледки като тези трябва да бъдат запазени, колкото се може по-дълго.

Град Котор

Това е град, който се намира в залива Котор. Това, което го превръща в една от най-посещаваните точки в Черна гора, е неговата интересна архитектура. За да се стигне до самия град по вода е необходимо да преминете не малко разстояние. Ако погледнете зад издигнатите бойни стени ще видите не само впечатляващи пейзажи, но и можете да разгледате музея, който съхранява множество ценни артефакти.

Острожки манастир

Този манастир е разположен на една от скалите в Черна гора. Той представлява духовен център за малката държава. Не са малко хората, които вярват, че молейки се там, тяхно желание ще бъде изпълнено, като се случи чудото, в което не спират да вярват. Посетете още парка Дурмитор. Той е разположен във вътрешностите на страната. Ако сте любители на природата и забавните атракции, то значи това е вашето място. Можете да обиколите околностите, използвайки създадените еко пътеки, да пробвате планинско колоездене, рафтинг или да се възползвате от някое друго предложение, създадени специално за посетителите на Черна гора.

Една от най-красивите забележителности в страната е Шкодренското езеро. Освен че е в състояние да спре дъха ви от възхищение, то е и най-голямото езеро на Балканския полуостров. Ако искате да се позабавлявате вие и цялата ви компания, то срещу малко пари бихте могли да си организирате разходка с лодка или корабче. Бъдете сигурни, че няма да съжалявате. Това място е изключително спокойно, та дори съществува опасност да загубите представа за реалността. Вгледайте се в далечината и ще съзрете безброй малки заливи и полуострови.

Един от най-посещаваните курорти, особено през лятото, е Будва. Ще намерите особена прилика на плажната ивица с тези във Франция и Италия.

С екскурзии до Черна гора ще се озовете на перфектното място, където да прекарате лятната си ваканция със семейството.

Почивки до Черна гораЧерна гора е дестинация основно за летен туризъм, като тя все повече се явява алтернатива на по-големите балкански страни. На българския пазар тя заема своето място някъде между родното Черноморие, гръцките острови, турското егейско крайбрежие и далматинския бряг на Хърватска.

Макар и изключително малка по площ, Черна гора е истинско съкровище. Туристите с възхищение казват, че страната ги оставя с удивително впечатление, което споделят, че рядко може да се види. За мнозина страната е все едно една малка Швейцария, но на морския бряг.

Почивките в Черна гора са голям хит не само поради неповторимата красота на малката адриатическа страна, но и поради това, че се предлагат на доста добри цени. На практика, една едноседмична ваканция може да се окаже не по-малко атрактивна за вашия бюджет, отколкото би била същата почивка в Турция например, а това вече си струва да получи повече внимание.

Макар и малка, Черна гора предлага много неща, които си струва да се видят. Тя е изпъстрена със малки закътани селца насред планински пейзажи, буйни реки над които преминават каменни мостове, стари църкви и всичко това е буквално на една ръка разстояние едно от друго.

Почивката в Черна гора е шанс да се насладите на вкусна кухня, която типично по балкански е богата месо и на силни дълбоки вкусове. Кухнята не се отличава особено от българската, но се счита за малко по-архаична, тоест наподобява българската в един по-отдавна отминал етап.

Хората са типични за Балканите - доста темпераментни, но в същото време топли и гостоприемни. Отношението им със сигурност би ви накарало да се чувствате доста специални където и да отидете. Гостоприемството се чувства дори когато отседнете в някой ресторант, където ще ви посрещнат и настанят все едно отивате на гости на близки хора.

Почивки в Черна гора - акцент върху крайбрежието

Повечето почивки в Черна гора основно се концентрират в предлагането на разнообразие в областта на морския туризъм. Това е съвсем разбираемо, тъй като основният туристически ресурс на малката балканска старата това са прекрасните плажове, с които тя разполага.

В повечето случаи това са плажове покрити с едър светъл пясък, който е почти бял на цвят или пък покрити с малки овални камъчета. Благодарение на това, че пясъкът не е много фин, морската вода предлага възхитителна чистота, която може да се сравни с тази в басейн. Причината е, че дори и в лошо време дъното не се размътва, което от своя страна не позволява из водата да се вдигнат дребни частици и да се загуби прозрачността.

Освен великолепните плажове, почивката в Черна гора има още едно предимство и това е хубавото време. Тъй като страната е защитена чрез високи планини от същите онези североизточни ветрове, които ни измъчват през зимните месеци, страната се радва на много повече топли дни в годината, а плажният сезон е значително по-дълъг, като започва по-рано и съответно приключва по-късна. Макар и летният сезон да е по-дълъг. Летните горещини не са по-големи от тези по родното Черноморско крайбрежие, така че няма от какво да се безпокоите. Във всеки случай, Черна гора е една гаранция за изключителна и висококачествена лятна почивка.


Гласувайте за тази държава:

4.5 164