0700 167 87

Почивки и екскурзии в Египет на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Кайро, Почивки и екскурзии в Хургада
5 оферти за тези критерии.

Подреди по:

3 дни Круиз по Нил и 4 дни в Хургада Ранни записвания
3 дни Круиз по Нил и 4 дни в Хургада7 нощувкиСофия-Хургада-СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1175.00лв.
Дати на тръгване
07.10.2020
и още 3 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
4 дни Круиз по Нил + 3 дни в Хургада Ранни записвания
4 дни Круиз по Нил + 3 дни в Хургада7 нощувкиСофия - Хургада - СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1175.00лв.
Дати на тръгване
30.09.2020
и още 3 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
КРУИЗ - 3 КОНТИНЕНТА 2020 с транспорт и водач Ранни записвания
КРУИЗ - 3 КОНТИНЕНТА 2020 с транспорт и водач7 нощувкиСофия - Пирея (Гърция)/ Александрия (Египет)/ Порт Саид (Египет)/ Ашдод (Израел)/ Лимасол (Кипър)/ Родос (Гърция)/ Кушадасъ (Турция)/ Пирея (Гърция) - СофияЦената е за 7 нощувки с Кораб (зависи от хотела и датата) от1530.00лв.
Дати на тръгване
31.10.2020
и още 2 други
Тръгване от
София
Кораб
Виж повече
ЕГИПЕТ от А до Я – Луксозен круиз по река Нил + Кайро + Хургада от Варна Ранни записвания
ЕГИПЕТ от А до Я – Луксозен круиз по река Нил + Кайро + Хургада от Варна7 нощувкиЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1568.00лв.
Дати на тръгване
03.10.2020
и още 3 други
Тръгване от
Варна
Самолет
Виж повече
ПЕРЛИТЕ НА ЕГИПЕТ – Кайро и Хургада - ЕСЕН 2020 с полет от Варна Ранни записвания
ПЕРЛИТЕ НА ЕГИПЕТ – Кайро и Хургада - ЕСЕН 2020 с полет от Варна7 нощувкиЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1226.00лв.
Дати на тръгване
03.10.2020
и още 3 други
Тръгване от
Варна
Самолет
Виж повече

Египет е най-популярната туристическа дестинация в Африка за туристи от Европа, като това в пълна сила се отнася и за българския пазар. Зад феноменалната известност на североафриканската държава се крие една комбинация от фактори, която винаги е привличала и продължава да привлича пътешествениците по тези места. Питали ли сте се някога кое прави Египет толкова желано място, на което всеки да иска да прекара следващата си ваканция?

Уникалността на Екскурзии до Египет…

На първо място, Египет е уникален. Страната не може да бъде объркана с никое друго място по света. Тя се радва на толкова висока разпознаваемост сред хората по света, че местният туристически продукт почти не се нуждае от каквато и да било реклама. Покажете на някой снимка на Египет и той веднага ще разпознае местния пейзаж и забележителности.

Времето…

Вторият фактор, който непременно трябва да се отбележи е времето. Страната се радва на много топъл климат, който позволява поддържането на целогодишен летен сезон. В популярни египетски курорти като Шарм ел Шейш и Хургада зимната температура е между 23 и 25 градуса на сянка.

Това се съчетава с гарантирано слънчево време, безоблачно небе, липса на вятър и почти нулева вероятност да бъдете изненадани от валежи. За студ и сняг да не говорим - това тук никога не се случва и няма начин да провалите екскурзията си.

Плажовете…

Плажовете на Египет са от световна класа. Те са неустоими с това, че са покрити с много фин златен пясък. Морските води са безумно прозрачни, а температурата им дори и през най-студените месеци е приятна и примамлива за плуване и водни спортове.

Под повърхността на спокойното Червено море ще намерите едни от най-красивите коралови рифове в света. Те кипят от живот, а сред тях се спотайват близо хиляда различни видов риби и други морски създания.

Забележителностите…

Забележителностите на Египет са световно известни. Кой не е чувал за пирамидите в Гиза или за Сфинкса? Едва ли има човек, който да не може да разпознае тези толкова популярни туристически обекти и да не желае да ги посети. Като страна с хилядолетна история, Египет може да се подреди рамо до рамо със страни като Гърция и Италия, а една екскурзия тук може да ви направи по-богати в емоционално и културно отношение.

Цени…

Не на последно място трябва да се отбележи, че цените в Египет са сред най-ниските на туристическите пазари. Те са доста примамливи и предлагат възможността да се насладите на една наистина дълга екскурзия с куп включени в цената услуги на цена, на която в европейска страна човек не би могъл да прекара и два дни.

Египет е доста голяма страна, като територията ѝ достига 1,01 милиона квадратни километра. Интересно е обаче, че в резултат от неблагоприятни метеорологични условия, по-голямата част от населението на страната е съсредоточена в едва около 5% от площта на страната.

Докато районът на Кайро и делтата на река Нил е изключително гъсто заселен, то останалите 95% от страната са заети от незаселена и безлюдна пустиня. Условията са толкова сурови, че на практика дори и с най-голямо желание няма как да се постигне урбнизиране на вътрешността на страната.

Обикновено опитите да се прекарат пътища завършват неуспешно, защото се стига до положение, в което прокараните пътища биват засипани от пясъците на напиращата пустиня Сахара.

Почивки в Египет

Червено море е основният притегателен център в Египет. То предлага топло и слънчево време през цялата година, като всички 12 месеца предлагат чудесни условия за плаж. Температурата по бреговете на червено море е около 24 - 25 градуса в най-студените дни от годината, което обяснява защо Египет е толкова желано място за почивка именно в най-студените дни от годината, докато летата са жарки, достигайки до рекордните 38 - 42 градуса на сянка.

Едновременно с това, Червено море е едно от най-богатите на живот в света, предлагайки удивително разнообразие от корали, риби и други морски обитатели. Температурата а морската вода е от 24 градуса през зимата до около 28 - 30 през лятото, което прави плуването и къпането приятно, без значение от това кой сезон сте избрали за почивката си тук.

Основната част от туристите се насочват към курортите Шарм ел Шейк и Хургада. Двата курорта са еднакво привлекателни и популярни, като единият се намира на полуостров Синай (Шарм ел Шейк), който се намира на изток от Суецкия канал, докато Хургада се намира в непосредствена близост до Шарм ел Шейк, но малко по-назапад.

Пирамидите са сред основните забележителности в страната. Те са разположени в околностите на Гиза, не далеч от Кайро, като се счита, че те са най-голямата атракция създадена от човека на африканския континент.

Река Нил от своя страна също се счита за голяма атракция, като по нейното течение дори се организират круизи и пътешествия, които позволяват да се навлезе по-навътре в територията на пустинния Египет.


Гласувайте за тази държава:

4.4 150