yandex metrica
0700 167 87

Почивки и екскурзии в Франция на супер цени 2019

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Кан, Почивки и екскурзии в Ница, Почивки и екскурзии в Париж, Почивки и екскурзии в Страсбург
0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Екскурзии до ФранцияФранция е онова място, което ви предлага не само романтика, но и шик, който не може да бъде надминат. Това е първото нещо, с което повечето хора свързват страната, още щом чуят за нея. Няма как да ви разкажем пълноценно за Франция, ако сами не я посетите. Думите не са достатъчни, за да бъдат описани нейните величествени красоти, умеещи да спират дъха. Именно поради тази причина сме ви приготвили дълъг списък с едни от най-големите забележителности, които да посетите по време на вашата екскурзия във Франция.

Разбира се, на първо място се нарежда Айфеловата кула, за която всеки един от вас е чувал. Тя се намира в централната част на столицата Париж и до днес си остава символ на града. Първоначалната идея на кулата е тя да бъде нещо временно, но обстоятелствата са нанесли значителна доза корекции. Строежът на кулата е бил свързан с осигуряване на максимална видимост за французите, когато е било чествано 100 години от Френската революция. Стъпалата, които трябва да изкачите, за да достигнете до най-високата точка на кулата, са 1665 на брой. Последните два етажа могат да бъдат достигнато единствено като използвате построения асансьор. В противен случай е забранено да ги посещавате, тъй като стъпалата създават предпоставка за инциденти.

Триумфалната арка е другата забележителност, която несъмнено трябва да бъде докосната от човешкото око. Паметникът е неповторимо украсен от множество скулптори и изумителни барелефи. Арката ви предоставя възможността да се изкачите на нейната панорамна площадка, от където можете да видите гледката, отправяща ви към цяла Франция.

Друга от атракциите на Франция е булевардът Шанз-Елизе. Това е улицата в Париж, за която й се носи слава, че разполага с най-много на брой магазини, ресторанти и кафенета, които са отворили вратите си за посетители. Ако искате да се потопите в истинската атмосфера на Франция, то съветваме ви да седнете да обядвате в някой от най-известните и утвърдени френски ресторанти или да си закупите френски парфюм от някой от бутиците, виещи се на булеварда.

Всеки един от нас е чувал за Лувъра. Той е сред най-известните музеи в цял свят. Един ден никога не е достатъчен, за да бъде разгледан той. Тук се помещават множество ценни предмети на изкуството, създадени от световно признати творци, било то художници, скулптори и други. Изключително богата е колекцията, която можете да разгледате в музея. Ако сте решили да пътувате до Франция, то задължително посетете това място.

Най-известната църква в Париж безспорно е катедралата Нотр-Дам. Тя е била строена в продължение на 200 години. Всеки един от френските монаси са били коронясвани на това място. Не ни достигат думи, с които да опишем величието, за което става дума.

Един от бохемските квартали на Париж е Монмартър. Ако искате да посетите някоя от школите на художниците, то тук ще откриете десетки такива. Може би сте чували за „Мулен Руж“ – едно от най-прочутите кабарета във Франция? Е, можете да го откриете единствено в един от най-великолепните квартали на Париж, а именно Монмартър.

Тези и още много други места ще откриете по време на приказните екскурзии до Франция.

Не пропускайте възможността да похапнете топли и ухаещи френски кроасани, докато се любувате на магическата гледка, гледайки през величествения френски прозорец на хотелската ви стая.

Почивки до ФранцияВече десетилетия подред туристическият интерес на хората към Франция продължава да се държи на едно впечатляващо високо ниво. Ще се запитате с какво толкова тази страна омайва туристите? Много просто - със своя стил на живот, който всеки новопристигнал много бързо възприема.

Тихи и спокойни ресторантчета с превъзходна храна и тиха френска музика, тераси с големи сенници, на кито местните жители пият следобедното си кафе докато се наслаждават на гледката от високо, смесицата между история и модерност, подправени с романтика и аристократичност. Всичко това е Франция.

Френската ривиера

Френският лазурен бряг или както го наричат по-често - Френската ривиера - е една от най-шикозните и обичани туристически дестинации в света, предлагаща превъзходни плажове и мек средиземноморски климат.

Това се допълва от красотата на крайбрежните градове и живописната им локация, която вдъхновява хора на изкуството, като например художници, музиканти, актьори и други.

Тук ще намерите такива места като прелестната Ница, малкото и очарователно княжество Монако, както и пристанищният град Марсилия, който в продължение на векове остава важен икономически център не сам във Франция, но и по Средиземноморието като цяло.

Алпите

Друго привлекателно място освен Ривиерата са Алпите. Планинската верига е известна с това, че тук се намират някои от най-впечатляващите хотели в света на зимните курорти. Ски пистите са повече от добри, луксът е навсякъде, а ски сезонът трае доста повече, отколкото в други части на Европа.

Прованс

Прованс е една от най-красивите и пасторални местности в Европа. Тук ще намерите пейзажи, които успокояват и омайват със своята романтична красота, а полетата с лавандула са станали вече просто легендарни.

Център на туризма тук е град Лион - един от най-важните градове във Франция. Той е столицата на кулинарията на стария континент и според мнозина е считан за най-вкусния град в света.

Париж

Фреската столица Париж и до днес остава най-посещавания град на планетата. Тук пристигат хора от близо и от далеч, които искат да се докоснат до френското очарование. А какво по-добо място за това от многомилионния и космополитен град, превърнал се в олицетворение на западноевропейската култура.

Със своите лъскави булеварди и шикозни бутици, Париж привлича разбирачи и ценители на лукса и красотата, а многовековната история залива посетителите от всяка сграда, музей или кафене.


Гласувайте за тази държава:

4.4 104