0700 167 87
11 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Метеора - Кавала – Долината Темпи - Вергина - Едеса – Солун от Варна и София Потвърдена
Метеора - Кавала – Долината Темпи - Вергина - Едеса – Солун от Варна и София3 нощувкиДобрич- Варна – Шумен-Търговище-Велико Търново-София - Кавала– Калабака- Метеора – Едеса- Вергина Цената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от245.00лв.
Дати на тръгване
04.09.2019
и още 1 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече
Екскурзия до о. Корфу - 3 нощувки от Варна и София Потвърдена
Екскурзия до о. Корфу - 3 нощувки от Варна и София3 нощувкиВарна - Шумен - Велико Търново - Севлиево - София - остров КорфуЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от265.00лв.
Дата на тръгване
03.10.2019
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен
Автобус
Виж повече
Екскурзия до о. Корфу за 19.09 - 3 нощувки от Варна и София Потвърдена
Екскурзия до о. Корфу за 19.09 - 3 нощувки от Варна и София3 нощувкиЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от295.00лв.
Дата на тръгване
19.09.2019
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече
Oстров Лефкада и Круиз 7 Йонийски острова от Варна и София - септемврийски празници
Oстров Лефкада и Круиз 7 Йонийски острова от Варна и София - септемврийски празници3 нощувкиЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от300.00лв.
Дата на тръгване
03.09.2019
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече
ГЪРЦИЯ: Кавала - Солун - Метеора с отпътуване от Добрич, Варна и Бургас
ГЪРЦИЯ: Кавала - Солун - Метеора с отпътуване от Добрич, Варна и Бургас3 нощувкиВарна – Бургас – Кавала - Солун – Катерини Паралия - МетеораЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от335.00лв.
Дати на тръгване
05.09.2019
и още 4 други
Тръгване от
Варна, Добрич
Автобус
Виж повече
Почивка на о. Корфу от Варна и София - хотел OlympionVillage 3+* - 5 нощувки
Почивка на о. Корфу от Варна и София - хотел OlympionVillage 3+* - 5 нощувки5 нощувкиЦената е за 5 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от375.00лв.
Дата на тръгване
27.09.2019
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече
Почивка на о. Корфу от Варна и София 2019 - хотел Olimpion Village 3+*, закуска и вечеря Ранни записвания
Почивка на о. Корфу от Варна и София 2019 - хотел Olimpion Village 3+*, закуска и вечеря 7 нощувкиЦената е за 7 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от460.00лв.
Дати на тръгване
06.09.2019
и още 2 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече
ГЪРЦИЯ – Йонийските острови Лефкада, Кефалония, Итака,   Паксос и Антипаксос - Островите на божествата!
ГЪРЦИЯ – Йонийските острови Лефкада, Кефалония, Итака, Паксос и Антипаксос - Островите на божествата!4 нощувкиСофия – остров Лефкада – остров Кефалония – остров Итака – остров Меганиси – остров Скорпиос – – остров Антипаксос – остров Паксос - Йоанина – СофияЦената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от469.00лв.
Дати на тръгване
22.05.2019
и още 1 други
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
Ситония Халкидики Лято 2019 Собствен транспорт
Ситония Халкидики Лято 2019 Собствен транспорт1 нощувкиЦената е за 1 нощувки с Без транспорт (зависи от хотела и датата) от€18.00
Дати на тръгване
09.09.2019
и още 13 други
Тръгване от
София
Собствен транспорт
Виж повече
Касандра Халкидики Лято 2019 Собствен транспорт
Касандра Халкидики Лято 2019 Собствен транспорт1 нощувкиЦената е за 1 нощувки с Без транспорт (зависи от хотела и датата) от€19.00
Дати на тръгване
19.09.2019
и още 17 други
Тръгване от
София
Собствен транспорт
Виж повече
О-в Тасос Лято 2019 Собствен транспорт
О-в Тасос Лято 2019 Собствен транспорт1 нощувкиЦената е за 1 нощувки с Без транспорт (зависи от хотела и датата) от€16.00
Дати на тръгване
01.09.2019
и още 9 други
Тръгване от
София
Собствен транспорт
Виж повече

Гърция е една от най-красивите страни на малката ни планета, а за нас е истинска благословия да имаме подобно съкровище само на няколко часа път с кола на юг. Горещи екскурзии до Гърция са мечта на почти всеки българин, а ако знаете точно какво да търсите можете буквално да откриете рая.

Веднъж прекосили планинският юг на България, пред вас се разкрива една от най-екзотичните и вълнуващи държави в Европа и в света. С удивителното си историческо наследство и хилядолетни паметници, руини и останки от древни цивилизации, Гърция е истинска магия.

Ако никога не сте пътували до сега, тази страна е един чудесен вариант да посетите близка до нас страна, която едновременно с това да ви смае. Съчетанието между богата история и една от най-вкусните национални кухни в света ще придадат много силен вкус и неповторимо усещане на вашето пътуване.

Гръцките острови

Със своите над 6000 острова и с едно от най-дългите крайбрежия по света, Гърция е задължителна дестинация за всеки български пътешественик. Тук всеки може да намери това, от което се нуждае, независимо от вкуса и очакванията. Много от островите са безлюдни и необитаеми, докато други представляват един малък изгубен рай.

Островите на страната предлагат изключително разнообразие от гледки, архитектура, кухня, традиции и пейзажи. Именно това е, което придава такава неповторимост на всяка една екскурзия в Гърция. В зависимост от това къде отивате, преживяването може да бъде винаги различно.

Сред най-популярните острови са близкият до България Тасос, но също така по-далечни дестининации като Санторини и Миконос, Крит и Родос, както и перлите на Йонийско море като Закинтос, Кефалония, Корфу и Лефкада. Всички те спират дъха със своите крайбрежия.

Именно уникално синият цвят на гръцкото море и неговата неописуема прозрачност правят тази страна така обичана от всеки пътешественик. Плажовете са най-често бели и с едър бял пясък или малки овални камъчета, което обяснява защо морските води са с толкова магнетичен и неустоим нюанс.

От ранна пролет до късна есен

Това, с което Гърция особено много се отличава, особено от гледна точка на нас, българите, е продължителността на летния сезон. Докато в северните части на страната той е малко по-дълъг от този в България, в най-южните части на Гърция сезонът може да продължи до 8 месеца!

Макар и да има някои доста съществени различия от една година до друга, летният сезон понякога започва в самото начало на април, а в по-топли години продължава до втората половина на ноември.

Това прави летният сезон на южната ни съседка почти два пъти по-дълъг от този в България. Това поставя екскурзиите в Гърция на топ позиции сред предложенията на всяка една туристическа агенция на територията на страната.

Това прави Гърция особено неустоима в очите на нашенските туристи, за които страната е възможно най-близкият вариант до представите ни за екзотика и островна романтика. Недостатък могат да са летните горещини които са малко по-тежки от тези, които се случват в България всяка година.

Как да избегнете това? Просто бъдете внимателни в периода от юли до август, когато е пикът на жаркото време и вместо това изберете за своята екскурзия в Гърция месеци като май, юни или септември, които са много топли слънчеви и горещи, но все пак лятото леко отпуска своя захват.

Еднодневни екскурзии до Гърция

Нямате големи финансови възможности или нямате на разположение много време? Предложенията на туристическа агенция Воаяж Варна за еднодневни екскурзии в Гърция са изключително неустоими! Кой не желае еднодневна разходка до дома на Зевс? А защо не и на плаж в Гърция за един ден?

В програмите на този тип пътувания са включени шопинг, разглеждане на забележителности, фестивали и всички други неща, които могат да се разгледат за един ден. Ако желаете да видите нашите оферти за еднодневни екскурзии до Гърция, изберете от филтъра вляво "Брой нощувки" "0(без нощувки)".

Екскурзии до Гърция от Варна

За удобството на нашите клиенти, живеещи във Варна, предлагаме програми с включено тръгване от там. За да видите нашите оферти с тръгване от Варна, изберете от филтъра вляво "Тръгване от Варна" "Варна".

Почивките в Гърция са класика за пътуващите българи. Дори и сред тези, които никога не напускат страната обаче едва ли има човек, който да не мечтае поне веднъж ви живота да си направи една дълга ваканция в южната ни съседка, за която е чувал толкова много вълшебни истории и незабравими спомени от приятели, роднини и съседи.

Почивки Гърция

Голямото предимство на Гърция е това, че страната е разположена само на няколко часа път от България и се намира на една ръка разстояние отвъд родопите. Това прави Гърция атрактивно място на което човек да прекара една дълга и хубава ваканция, но също така и място, на което да отскочи за уикенда.

Почивките в Гърция обаче не са мечта само на родните туристи, но са атрактивни и за хора от другия край на света. Всяка година стотици хиляди хора пътуват през океана от САЩ, Канада и други далечни дестинации, и то само за да прекарат няколко блажени дни в люлката на съвременната западна цивилизация и на демокрацията.

И след като някой е в състояние да прекара десетки часове в самолета само и само за да посети Гърция, за нас, които живеем само на една ръка разстояние, е истински пропуск ако не се отдадем на една дълга и блажена ваканция в тази токова спокойна, слънчева и живописна страна.

Защо да изберем почивки в Гърция от Воаяж ООД

Повечето хора, които отиват на почивка в Гърция го правят заради морето. Страната има безкрайна брегова линия, която е сред най-дългите в света, макар и страната да има сравнително малка площ. Ако ви се ходи на море през лятото, тогава гръцкото крайбрежие няма да е по-надалеч от родното Черноморие.

На първо място, гръцките плажове са многобройни, което обяснява защо там е много по-лесно да се намери свободно и непретъпкано място, на което човек да се излегне и да се порадва на заслужена почивка.

Освен това, пясъкът е в повечето случаи едър и светъл или пък направо вместо пясък има малки овални камъчета, поради което морската вода е кристално чиста и приятна за плуване. В допълнение, тя е и много спокойна, което се дължи на факта, че почти всеки курортен град се намира в някое по-закътано и спокойно заливче, което остава защитено от морски вълни.

Морската вода е много прозрачна и е чудесна за любителите на гмуркането и другите водни спортове, а много от плажовете са наградени със Син флаг, което само по себе си говори достатъчно за тяхното качество.

Морето е по-топло от нашето и за по-дълго време предлага приятна температура за къпане и гмуркане. Поради чувствително по-топлия климат, водата се стопля още през пролетта и остава топла до късно през есента.

Това е и още една причина за голямото търсене на почивки в Гърция, тъй като нашият летен сезон буквално е на половина в сравнение с южната ни съседка, особено в сравнение с по-южните части.

Какво трябва да знаем за Гърция, ако сега пътуваме към територията ѝ?

За да преминете границите на нашата южна съседка, то вие се нуждаете единствено от лична карта, паспорт или временен документ за самоличност. Ако пътувате с лично превозно средство, то добре би било да се съобразите с факта, че гърците имат ограничения по магистралите, които са до 130 км. Ако шофирате в населени места, то не бива да прекрачвате прага на позволените 50 км.

Когато посещавате нашата съседка, то не забравяйте едно от уточненията, които прави Външното министерство. На туристите не им е позволено да вкарват гориво с туби, тъй като в страната са създадени специфики, относно неговото съхранение.

Не забравяйте, че местните полицаи, практикуващи професията си на територията на Гърция, са изключително строги към българите. Независимо от това, че пътищата в страната са подходящи за развиването на висока скорост, то винаги спазвайте правилата за движение и ограниченията. Ако сте решили да се запасите с антирадар, то рискувате да ви бъде наложена глоба от 2000 евро. Но едва ли ще се разминете само с това – отнемането на книжката ви е в кърпа вързано. Ето защо ние ви съветваме да спазвате законите, приети в страната.

Гърция е чудесно място за прекарване на ваканцията и по други причини. Страната предлага много богата история и много световни културно-исторически забележителности, което има изключително голямо влияние на привлекателността на страната като туристическа дестинация.

Да не забравяме и местната кухня, която е призната за една от най-вкусните в света, а местните продукти са считани за може би най-висококачествени. Това ще превърне ваканцията ви в слънчева Гърция в истински кулинарен маратон.


Гласувайте за тази държава:

4.4 186