0700 167 87

Почивки и екскурзии в Индия на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Агра, Почивки и екскурзии в Делхи, Почивки и екскурзии в Джайпур
4 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ИНДИЯ - Златният триъгълник Last minute
ИНДИЯ - Златният триъгълник 5 нощувкиЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1799.00лв.
Дата на тръгване
25.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ИНДИЯ - изяществото на Тадж Махал, пищните храмове на Каджураху и могъщите крепости на Раджастан! Ранни записвания
ИНДИЯ - изяществото на Тадж Махал, пищните храмове на Каджураху и могъщите крепости на Раджастан!9 нощувкиСофия – Доха - Делхи – Джанси – Каджураху – Орча - Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур – Джодпур – Ранакпур – Удайпур – Делхи – Доха - СофияЦената е за 9 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2795.00лв.
Дата на тръгване
19.09.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ИНДИЯ – НЕПАЛ  Величието на Хималаите! Една реалност между два свята!
ИНДИЯ – НЕПАЛ Величието на Хималаите! Една реалност между два свята!9 нощувкиСофия - Доха - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Чанд Баори - Джайпур - Делхи - Катманду - Патан - Бактапур - Боднат - Покхара - Сарангот - Катманду - Доха - СофияЦената е за 9 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от3139.00лв.
Дата на тръгване
30.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ИНДИЯ 2020 с полет от Варна и София Ранни записвания
ИНДИЯ 2020 с полет от Варна и София7 нощувкиСофия/Варна - Истанбул - Делхи - Рантамбор - Джайпур - Агра - Джанси - Каджураху - Делхи - Истанбул - Варна/СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от3699.00лв.
Дата на тръгване
29.10.2020
Тръгване от
Варна, София
Самолет
Виж повече

Екскурзии до ИндияАко сте събрали известна сума пари и все още се колебаете кое да бъде следващото място, което да посетите, то ние ви предлагаме Индия. Няма да останете разочаровани от това, което ви предлага седмата по големина държава в света. Разпростираща се от Хималаите до тропическата зеленина на Керала, страната е в готовност да ви остави без дъх и да завладее умовете и сърцата ви. Там пребивава население, което е разделено на 2000 етнически групи. Броят жители е близо 1 милиард души. В Индия се говори на 200 различни езика.

Заслужава си да се докоснете до красивите пейзажи, разнообразни култури, места и монументи. Всичко това може да ви го предложат единствено екскурзии до Индия. Можете да посетите не само огромните градове и чудновати сгради, но и да вкусите от местните традиции, обичаи и религии. Бъдете сигурни, че при всяко следващо посещение никога няма да ви омръзне да се любувате на нейните красоти и да изпитвате благоговение.

Екскурзии до Индия и какво задължително да посетите при пристигането си:

Варанаси

Това е едно от свещените места за индуисти, будисти и джайнисти. Намира се на бреговете на река Ганг. Този град е един от най-старите, които никога не са преставали да бъдат населявани. Както и да бъде погледнат този град, той е бил възприеман като въплъщение на най-доброто и на най-лошото в Индия.

Пещерите на Аджанта

Това са пещерни храмове, които биват издълбани в скалните пещери. Заслужава си да бъдат видени. Имало е един период от време, през който са били изоставени, до момента, в който група британски ловци не се натъкнали отново на тях. Някой от стенописите са идеално запазени и върху тях можете да наблюдавате разнообразни сцени – бойни полета, градски улици, заснежени планини, животни и много други. Входът на пещерите на Аджанта представлява град Аурангабад.

Джайсалмер

За да стигнете до това място, то трябва първо да се придвижите до най-отдалечената западна част на щата Раджастан. Той представлява изцяло пустинен град, намира се в близост до границата на Пакистан. За много туристи този град наподобява сцена от „Хиляда и една нощ“. Самата крепост се явява като корона, стояща на крепостта Джайсалмер. Мястото никога няма да престане да бъде една от най-големите атракции в Индия.

Палолем

Това е един от най-красивите плажове на щата Гола. Заслужава си да го посетите и да прекарате известно време върху златните му пясъци. Той се намира в най-южната точка на щата. От двете си страни бива заобиколен от географски носове и представлява естествен залив. За радост на туристите, морето винаги е изключително спокойно, а самото дъно е полегато. Ако сте привърженици на приятната музика, вкусната храна и прелестните хотели, то значи сте попаднали на правилното място. Ако до сега не сте разбирали какво значи „райско място“, то посещавайки Палолем, имате възможността да се докоснете до смисъла на словосъчетанието.

Храм Вирупакша

Този храм се намира в град Хампи. В самото начало той представлявал малко светилище. На по-късен етап се е превърнал в огромен комплекс. Това се случва при управлението на владетелите на Виджаянагара. Прието е, че това е един от най-старите индуистки храмове в Индия.

Индия е държава с огромна площ и богата култура. Заслужава си поне веднъж в живота си човек да си организира екскурзия в Индия и да вкуси от нейното величие и красота.

Почивки до ИндияИндия е най-цветната, пъстра и колоритна страна в света, а нейното многообразие трудно може да бъде описано и обхванато с думи. Страната и нейното милиардно население са смайващо разнообразни и точно с това всеки асоциира южноазиатската страна. Любителите на фотографията, пътешествениците търсещи различни и нетипични места, могат много лесно да открият в Индия всичко, което търсят и от което се нуждаят.

Невиждано многообразие

Наричат Индия "Страната-континент", макар че за разлика от Австралия, Индия не заема цял континент. Причината за това е нейната откъснатост посредством Хималаите, а също така и нейната културно-историческа различност.

Богатство и бедност

Индия е страна, която съчетава богатств и бедност както никое друго място на света. От една страна ще видите лъскави палати и богат украсени храмове, като не рядко за покритието се използват злато и други скъпи материали.

Едновременно с това, многобройни са хората, които перат килимите и дрехите си в огромната река Ганг, което е доста далеч от европейските представи за хигиена.

Времето

Едно от прекрасните неща свързани с Индия е великолепното време през една много голяма част от годината. Повечето от Индия попада в рамките на тропичния климатиен пояс, което обаче се нарушава от интензитета на валежите - нещо което е също много характерно за тази огромна страна.

Плажовете

Макар че Индия е известна с многобройните си религиозни празници, все пак и плжовете играят роля за привличане на туристи. Топлото време и златистия пясък привличат неудържимо туристите, а плажният сезон на практика е целогодишен и не не се очакват някакви сериозни промени във времето, освен нормалното за сезона на вкусоните обилно количества влага.

Най добрите плажове се намират основно на малка група острови, които от своя страна се намират в Индийския океан, не далеч от континента.

Храната

Тук всеки туристи, който е на почивка, може да избира дали да се докосне до истинския вкус и аромат или да си поръча специална храна за европейски туристи, моястото е в пъти по-малко пикантна от всички тези люти сосове.

Безопасност

Колкото и да звучи странно, днес Индия е една от най-спокойните страни по света. Тук стават сравнирелно много малки и дребни престъпления.


Гласувайте за тази държава:

4.5 193