0700 167 87

Почивки и екскурзии в Кипър на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

КРУИЗ - 3 КОНТИНЕНТА 2021 с транспорт и водач Ранни записвания
КРУИЗ - 3 КОНТИНЕНТА 2021 с транспорт и водач7 нощувкиСофия - Пирея (Гърция)/ Александрия (Египет)/ Порт Саид (Египет)/ Ашдод (Израел)/ Лимасол (Кипър)/ Родос (Гърция)/ Кушадасъ (Турция)/ Пирея (Гърция) - СофияЦената е за 7 нощувки с Кораб (зависи от хотела и датата) от1685.00лв.
Дати на тръгване
06.03.2021
и още 2 други
Тръгване от
София
Кораб
Виж повече

Остров Кипър е уникална туристическа дестинация, която е любимо място за почивка на много европейци. Островът се дели на северен турски и южен гръцки Кипър, но от туристическа гледна точка, той има общо културно-историческо наследство

История

Кипър е вълнуващо място за онази част от пътешествениците, които изпитват особен сантимент към миналото и историята. Обикновено в Европа много места са пренаситени с исторически паметници, но в случая с Кипър положението е особено вълнуващо.

Причината за това се крие в богатото минало на острова като част от древна Гърция, което е оставило след себе си едно море от останки на храмове, административни сгради, руини, а под морското равнище и на потънали кораби.

Времето

Разбира се, климатът на Кипър е особено важен фактор за привличането на туристи, тъй като островът е добре познат със своето хубави време. Слънцето грее щедро на практика през цялата година, а температурите са над 18 градуса 9 месеца в годината, което е несравнимо повече от България.

Топлото време се съчетава с много слънце и безоблачно небе, което от своя страна привлича и многобройни посетители от по-мрачните североевропейски страни. Дъждовните дни обикновено са концентрирани през зимата и края на есента.

Плажовете на Кипър

Повечето плажове на Кипър са различни от тези, които можете да видите по българското Черноморие. За разлика от нашето крайбрежие, по брега на Кипър пясъчните плажове отстъпват в полза на такива с малки овални камъчета. Това разбира се си има своите предимства, защото във водата в която дъното е покрито с камъчета, традиционно има много по-голяма видимост и Кипър не е изключение.

Гмуркане

Освен че водата е топла за един наистина доста дълъг период от време, подводният свят на Кипър е много вълнуващ с това, че около острова са потъвали през годините огромно количество плавателни съдове.

Не са малко дори и онези запалени търсачи на приключения, които се потапят в сините лагуни около Кипър с надеждата да открият там някое съкровище, което някак е останало незабелязано там през годините.

Храната

Какво би било времето в Кипър ако не се потопите във великото разнообразие на кипърската кухня? Страната притежава невероятни вина, които са смятани за едни от най-добрите в света.

Освен това, Кипър е място което властват уникални вкусове, нетипични за останалата част от Европа. Трябва непременно да опитате сладкото от орехи, което има странен черно-зелен цвят, както и козето мляко и сирене, които се радват на голяма популярност.


Гласувайте за тази държава:

4.5 155