0700 167 87

Почивки и екскурзии в Куба на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Варадеро, Почивки и екскурзии в Хавана
2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

КУБА - ХАВАНА – ТРИНИДАД – ВАРАДЕРО Ранни записвания
КУБА - ХАВАНА – ТРИНИДАД – ВАРАДЕРО7 нощувкиЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от4090.00лв.
Дата на тръгване
23.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Мексико и Куба Ранни записвания
Мексико и Куба10 нощувкиСофия - Истанбул - Мексико сити - Теотихуакан - Канкун - Хавана - Варадеро - Истанбул - СофияЦената е за 10 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от6386.00лв.
Дати на тръгване
18.10.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзии до КубаКуба е една от най-големите държави, намиращи се на Карибските острови. Наименованието на страната произхожда от начина, по който е бил наричан самият остров - Каобана. Това място задължително трябва да бъде видяно от всеки един. Стъпили на територията на Куба, вие ще имате реалната възможност да отпиете от сливането на различните традиции и култури между африканци, американци, испанци и други. В света съществуват 5 комунистически страни. Куба е една от тях.

Ако се чудите кое време от годината е най-благоприятно за посещение на страната, то ние ще ви отговорим, че септември, януари и февруари са перфектните месеци, през които да организирате своята почивка. Слънцето ще ви придаде шоколадов загар, а морският бриз ще охлажда дните ви до насита. Не правете грешката да организирате екскурзия в Куба през летните месеци. Тогава най-често има силни бури и дъждове, които навярно ще саботират предварително очертаните ви планове.

Местата, които можете да посетите в Куба, са изключително много на брой. Почти неизчерпаеми са предложенията, които ще получите от вашия екскурзовод или приятел, който вече е посещавал територията на карибската държава. За да ви улесним във вашето пътуване, ние сме селектирали най-опияняващите местенца, до които да се докоснете, докато още слънцето докосва телата ви там на Карибските острови.

Винялес

Това е едно малко селце, сгушило се тихо и кротко между скали и хълмове. Благодарение на него ще отпиете от девствената и уникална природа на Куба. Имате възможността да видите не малко на брой карстови образования, намиращи се на и по земята. Но това съвсем не е всичко. Там се намират не една, а множество пещери, сред които най-известната е „Пещера на индианците“. Там ще се запознаете отблизо с бита и живота на местното население.

Булеварда Малекон Хавана

В Куба съществуват множество булеварди и улици, намиращи се край морето. Всички те биват наричани „малекон“. Там можете да се разходите с половинката си, да седнете да вечеряте, да ловите риба или да пиете ром Сантеро, който е считан за една от най-добрите местни напитки. Хаванския малекон е най-цветният и най-различният. Заслужава си да бъде посетен, независимо колко време сте предвидили за разходки и развлечения. Кубанците го наричат най-дългата пейка на света, тъй като дължината му е 7 км.

Гуама

Разположен на полуострова Сапата, Гуама е природен резерват, който предлага уникални гледки за своите посетители. Можете да се наслаждавате на хълмисти терени, храсти, блата или друга растителност. В центъра на резервата е разположен Националният парк Монтемар.

Стара Хавана

Хавана е единствен по рода си. В Куба не ще видите друг такъв град. Кварталите на града са толкова цветни и разнообразни, че самите вие не сте сигурни дали това, което виждате е реалност или илюзия. В старата част на града няма как да не забележим и някоя друга по-излющена сграда, но това, което прави впечатление през последните няколко години, е че те масово биват подложени на реновация.

Тринидад

В този град ви препоръчваме да бъдете доста внимателни, тъй като лесно можете да се загубите. Всяка една от къщичките, намиращи се на територията му, изглеждат по един и същ начин. Калдъръмените улички са обсипани от превозни средства, издаващи интересен и характерен единствено за там звук. Счита се, че това е най-запазеният колониален град в Куба.

Тези и още много други забележителности може и трябва да посетите при евентуална екскурзия до Куба.

Не пропускайте да си организирате почивка, екскурзия или пътуване до това място. Позволете си да превърнете сънищата си в истинска реалност.

Почивки до КубаКуба е една от мечтаните туристически дестинации в света и ежегодно привлича огромен брой посетители. Тук можете да намерите някои от най-добрите и здравословни хранителни продукти, някои от най-хубавите плажове и разбира се вълшебното време, което ще ви накара да поискате да се върнете на това място отново и отделно.

Страната се счита за един истински туристически рай и паметник под открито небе. Тя напомня за изминалите десетилетия, а според многото пътешественици се случва да попаднете на някоя сграда, където дори има следи от стрелбата по време на революцията.

Времето

Времето в Куба е топло през цялата година, но за разлика от по-южните острови в карибския басейн, тук има малко по-голям разлика в температурите през раличните сезони.

Така например летата са горещи и влажни с температура от около 32 градуса, докато зимните температури падат до около 26 градуса. Това прави зимните месеци много по-приятни за почивка, имайки предвид, че през лятото влажността създава известно усещане за недостиг на свеж въздух.

През зимните месеци, освен по-приятните температури, човек ще си спести и риска от поява на урагани, която в периода от април до ноември тук е доста висока. Много често островът остава незасегнат, макар че понякога ураганите идват именно тук.

Плажовете на Куба

Едно от големите предимства е възможността да се докоснете на живо до прекрасните плажове в страната. Те са бели и фини, като наистина изключително силно привличат туристи от близо и далеч.

Подводната видимост може да достигне 50 - 60 метра, което прави Куба мечтана дестинация за всички хора, които желаят да се докоснат до тропическите карибски прелести.

По-добрите плажове в страната се намират на север, така че да ви е сравнително приятно през жарките летни месеци. В същото време и водата беше много зле, а те го ядяха с години.

Архитектурата

Архитектурата на Куба е удивителна и именно тя прави столицата Хавана толкова оригинално и неповторимо място. Това е и една от основните причини, които карат толкова много туристи да изберат това място за прекарване на следващата си почивка.

Повечето сгради са построени в колониален стил. Те несъмнено носят силен отпечатък на останалите далеч в Испания сгради и имат почерк от различни стилове в испанската архитектура. Те разбира се носят и свой собствен почерк, който придава една черта на уникалност и неповторимост.


Гласувайте за тази държава:

4.5 178