0700 167 87

Почивки и екскурзии в Ливан на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ЛИВАН – перлата на Близкия Изток! Ранни записвания
ЛИВАН – перлата на Близкия Изток! 5 нощувкиСофия – Истанбул – Бейрут – Бейтадин – Сайда – Магдуш – Тир – Бейрет - Библос – Триполи – Бейрут - Хариса – Джейта Гротто - Бейрут – Анжар - Баалбек – Ксара - Бейрут – Истанбул – СофияЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1740.00лв.
Дати на тръгване
01.05.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Ливан е малка страна, която има площ от едва 10 452 кв.км., но както често се случва, в този случай количествoто е за сметка на качеството. Страната е същинско малко съкровище, което се намира на брега на източното Средиземноморие. Ливан, подобно на много други страни в района на Средиземно море, притежава красиви плажове, които привличат много туристи.

Златен пясък, средиземноморска растителност, много слънце и вкусна храна се съчетават с топлия и гостоприемен манталитет на местните жители. Всичко това взето заедно ще ви накара да се почувствате наистина уютно и комфортно, с което ще се насладите истински на своята лятна почивка в Ливан.

Готови ли сте за наистина слънчево и топло време?

Ливан има наистина превъзходен климат, който се характеризира с много дълго и горещо лято. Тук температуррите могат да достигнат с лекота до около 35 - 40 градуса на сянка. Единствено близостта на морето прави лятната жега малко по-поносима, но на фона на морската вода, която в разгара на летния сезон достига до 30 - 32 градуса, едва ли можете да очаквате някакво по-сериозно разхлаждане около морския бряг.

Тук има приблизително около 340 слънчеви дни в годината, като останалите 15 - 16 се случват обикновено през зимния сезон от декември до февруари. Останалата част от годината е поне частично слънчева, което ви гарантира, че при всички положения почивката ви в тази страна ще премине под знака на хубавото време и високите температури.

Не бива да ви тревожи и вероятността от валежи, защото обикновено тук по цяло лято не пада и капка дъжд. Ако евентуално нещо подобно се сучи, то това би било инцидентно и със сигурност времето ще се оправи още в рамките на същия ден и дори в рамките на час или два.

На фона на всичко това, летния сезон е и много дълъг, защото температурите се качват над 20 градуса още в ранните пролетни месеци и остават така чак до края на оември, а понякога и до декември.

Богата история и култура…

Но хубавото време не е единственото, което може да привлече туристите и да ги накара да прекарат почивката си в Ливан. Страната е известна с много други свои положителни страни, като например с това, че тук всеки камък има своя собствена история.

Ливан винаги е бил място, на което се срещат различни култури. Огромно влияние е оказала византийската култура, която е повлияла по същия начин и много други държави в тази част на света. И до днес тук има изключително много голямо разнообразие от паметници на културата, които биха могли да представляват изключително голям интерес към вас.

Различна от своите съседи…

Ливан е доста интересна страна, която се отличава от своите съседи в редица отношения. Така например, с изключение на Израел, всички останали страни от Близкия изток са предимно мюсюлмански. Именно в това отношение Ливан много се отличава от останалите страни в Близкия изток. Страната е в много по-голяма степен християнска, което дава отражение върху начина на живот, културата и дори върху архитектурата.

Проблеми в Ливан…

Ливан, както се вижда, има доста предимства, които могат да ви накарат да прекарате почивката си тук. Заедно с всичко това обаче, страната има и един недостатък, а това е именно близостта до военните действие в съседна Сирия. Така, макар че Ливан е спокойно и стабилно кътче, близостта до Сирия определено изплаши доста хора и повлия временно по отрицателен начин на туристическата индустрия на Ливан. Разбира се, това е нещо, което има временен характер.


Гласувайте за тази държава:

4.5 182