0700 167 87

Почивки и екскурзии в Македония на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Охрид, Почивки и екскурзии в Скопие
1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Македония и Албания от Варна и София
Македония и Албания от Варна и София3 нощувкиСКОПИЕ – ОХРИД - ТИРАНА- КРУЯ -ДУРЪС- БЕРАТ-БИЛЯНИНИ ИЗВОРИЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от284.00лв.
Дата на тръгване
30.09.2020
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Екскурзии до МакедонияЕдна планирана екскурзия до Македония би се оказало най-правилната инвестиция, която възнамерявате да направите. Въпреки, че страната не с кой знае колко голяма площ, то културното и историческо наследство, което притежава, може да се сравнява с други много по-големи европейски държави. Едни от нещата, способни да спрат дъха ви, са многобройните манастири и православни храмове. Ето и някой от забележителностите, които задължително трябва да посетите в Македония:

Крепостта Кале в Скопие (Скопско кале)

Крепостта Кале се намира в сърцето на Скопие. Тя е обект на националната гордост за всички македонци. Ако имате нужда от разходка по време на вашите екскурзии в Македония, то добре би било да знаете, че на територията на крепостта се шири огромен парк, който позволява това да се случи. Входът за туристи и граждани на Македония е напълно безплатен.

Самуиловата крепост

Самуиловата крепост е една от най-големите забележителности в Охрид. Едва ли има такъв турист, който да е ходил в Македония и да не се е отбивал да посети крепостта. Ако трябва да бъдем откровени, то Самуиловата крепост е основна забележителност на Македония, като изключим само Охридското езеро.

Античният амфитеатър в Охрид

Античният елински амфитеатър се намира в старата част на Охрид. Той е разположен в непосредствена близост до морския бряг.

Зоопарк Скопие

Зоопаркът е създаден преди много много години от нищото. С идеята се захваща ученият Станко Караман. Стартира основаването на зоопарка с едва 40 декара земя и го превръща в една от основните атракции на града.

Каменният мост в Скопие

Скопие е разделен на две части – Стар и Нов град. Това, което го разделя е река Вардар. Тя пресича града. В града имате възможността да посетите още джамията на Мустафа паша, както и крепостта Кале.

Манастирът „Свети Наум”

Посещението на манастира „Свети Наум“ е нещо, което задължително трябва да се осъществи. Ако сте в Охрид, би било огромен пропуск да не се докоснете лично до това място, от където да почерпите положителна енергия. Тази територия е едно от най-старите места, които и до днес продължават да се почитат така, както е било преди много години. Според твърденията на историците, манастирът е възникнал към края на 9 век.

Музей на Македония

В Скопие се намира един от най-старите музеи в Македония. Той се е превърнал в основното национално хранилище на страната. Истинско приключение е за туристите да се потопят в историческото минало на нашата съседка.

Национален парк Галичица

Ако до сега сте пребивавали на място, сравнявано с шума от мегаполисите, то този парк ще ви позволи да се порадвате максимално на тишината, природата, чистия въздух и зеленината, която ви обгръща от всички страни. На територията на парка можете да видите някой етнографски забележителности, свързани с историята на Македония, както и да се порадвате на редки растителни видове, които можете да видите единствено в парка Галичица.

Преспанското езеро

Всички знаем, че първата перла на Македония, това е Охридското езеро. За никой не е тайна, че като втора се възприема Преспанското езеро.

Съветваме ви при първа възможност да си организирате екскурзии до Македония и сами да се докоснете до всички тези красоти, за които ви разказвахме по-горе в текста.

Почивки до МакедонияПочивки до Македония - една от по-малките по площ европейски страни. Тя се намира във вътрешността на Западните Балкани, като няма достъп до море. Страната има не голяма площ, но в същото време пътуването през нейната територия може да отнеме доста време, най-вече поради това, че релефът е по-сложен и трябва да се съобразите непременно с това.

Македония е доста недооценена като туристическа дестинация, най-вее защото липсата на популярност играе голяма роля за това. В същото време, страната има доста неща, които да предложи на туристите, в това число приятен климат, хубава природа, богато културно-историческо наследство, изключително кулинарно богатство и много други.

За българите обаче Македония не е непозната, а е доста популярно място за почивка. Повечето хора са добре запознати с миналото на страната и с радост посещават и прекарват ваканциите си на места като красивата столица на страната Скопие или пък важният исторически център Охрид.

Охридското езеро

Една от най-големите забележителности в страната е популярното Охридско езеро. То е описвано като едно от най-хубавите в Европа и прилича много посетители заради спокойствието, което излъчва самото езеро и заради дивата природа в околността около него.

Наричат езерото “Македонското море”, защото то е доста привлекателно място за плажуване за местните жители. По крайбрежието му има някои доста привлекателни плажове, които могат да са пясъчни или каменисти, но винаги чаровни и спокойни за любителите на слънчевите бани и плуването.

Обикновено езерните води са доста спокойни, което допълнително увеличава привлекателността на езерото. В допълнение, водите са и наистина доста прозрачни, така че ако посетите Охридското езеро през юли или август, то най-вероятно би било доста трудно да устоите на изкушението да се потопите в чистите му и приятно освежаващи води.

Времето при почивки в Македония

Климатът на Македония не се отличава много от тези в България, като приликата е най-очевидна с топлите нашенски градове в Югозападна България. Места като Благоевград и Сандански са наистина изключително сходни по  отношение на климатичните условия.

Летата в Македония са много горещи и слънчеви, като обикновено топлото време трае от юни до септември. През останалата част от годината условията също са доста сходни с тези в България. Обикновено зимите са студени и снежни, а пролетта и есента меки, но променливи.


Гласувайте за тази държава:

4.5 179