0700 167 87

Почивки и екскурзии в Малдиви на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Малдивските острови са една от най-желаните туристически дестинации в света. Те се намират в Индийския океан и едвам се подават на морската повърхност. Тази разкошна страна е застрашена от това да бъде погълната от надигащите се води на световния океан.

Красотата на природата тук е трудно да се опише с думи изключително пищната тропическа растителност покрива всеки един от Малдивските острови, а кокосовите палми достигат до самия бряг на океана.

Магията на океана

Малдивите са това, което са, именно заради океана. Неговият цвят, прозрачните води, кораловите рифове и цялата тази невиждана феерия от цветове и форми са нещото, което прави това място толкова специално.

Нека започнем от там, че водата на Малдивските острови е с температура около 26 - 28 градуса през цяла година, което е благоприятна температура за развитието на кораловите рифове. Освен това, тази температура е достатъчно висока за да няма нужда да се свиква при потапяне във водата.

Топлината създава идеални условия за развитието на голямо разнообразие от риби и други морски обитатели. Пъстротата от цветове и форми е удивителна и със сигурност ще се шашнете от това, което ще видите.

Подводната видимост достига диапазон 50 - 100 метра. Това позволява да се развихрите истински и да се отдадете на подводната фотография. Тази видимост позволява да се насладите на подводния живот напълно, като за целта дори не е нужно да разполагате с някаква специална техника.

Действително, Големият бариерен риф в Австралия бие Малдивите по видово разнообрази, но тук големият коз е чистотата, която е несравнима с което и да било друго място по света.

Образуващата се спокойна лагуна между кораловите рифове има толкова спокойна повърхност като огледало, тъй като всички те остават защитени от големите вълни в океаните.

Времето

Времето на Малдивите е идеално като за туристическа дестинация, което е и една от основните причини за голямата атрактивност на островите. Температурата е около 27 -30 градуса през цялата година, няма нетърпима жега, а морският бриз създава приятно освежаващо усещане, което леко напомня на свежият морски бриз, който има по родното Черноморие през юли.

Валежите са изключително умерени като количества, вали често, но за кратко. Това се съчетава с много слънце и на практика нулев шанс да попаднете на предимно облачно време.


Гласувайте за тази държава:

4.5 151