0700 167 87

Почивки и екскурзии в Монако на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Монте Карло
1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Сан Ремо и Лазурният бряг от София и Варна Ранни записвания
Сан Ремо и Лазурният бряг от София и Варна7 нощувкиВарна - Бергамо - Сан Ремо - Кан и о-в Маргарита - Ница и Антиб - Санта Маргарита и Портофино - Монако и Монте Карло - Генуа - Бергамо - ВарнаЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1308.00лв.
Дати на тръгване
20.09.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, София
Самолет
Виж повече

Монако е малко, чисто и подредено княжество, което се е сгушило удобно на южното френско крайбрежие. Градът-държава се намира в самото сърце на така наречената Френска ривиера, на броени минути път от Италия. Днес Монако е с непоклатима репутация на курорт за богати и известни хора. 

История и съвремие

Монако по един уникален начин съчетава историческото минало на древно княжество с модерната и космополитна атмосфера на 21-ви век. Миниатюрната страна предлага модерна архитектура в съчетание с дворци съществуващи вече векове наред.

Времето в Монако

Монако има репутация на слънчево и топло място, която е напълно заслужена. Княжеството има суптропичен климат, който се омекотява от Алпите, защитаващи го от север.

Лятото в Монако е слънчево и горещо, а зимата е мека и приятна. Плажният сезон е от около май до септември, като останалата част от годината е от своя страна идеална за разходки и разглеждане на забележителности.

Температурите варират от около 10 градуса през зимните месеци до около 28 - 32 през лятото, като през пролетта и есента температурите могат да варират в значителни граници.

Плажовете на Монако

Монако има малко на брой плажове, но те са наистина очарователни. Те са малки, покрити с фин златен пясък, чисти и с многобройни места за посещаване в непосредствена близост.

Плажният сезон е около 4 месеца в годината, което е типично за тези ширини. Повечето хора в този луксозен град обаче предпочитат да се излежават около басейна на някоя вила или на покрива на някоя от изисканите жилищни сгради наоколо.

Разстоянията…

Едно много голямо предимство на Монако е това, че разстоянията там са наистина много малки. Само за няколко минути можете да стигнете от единия до другия край на княжеството, а онези туристи, които са по-активни и динамични могат да обиколят цялата страна няколко пъти без дори да се изтощят.

Знаменитостите

Знаем че за това няма никаква гаранция, но в действителност съществува известен шанс да се срещнете лице в лице с някоя от най-големите световни знаменитости, които редовно идват за да прекарат свободното си време тук.

Сигурност

Знаете ли, че Монако е най-сигурната и спокойна страна в света. Тук на практика няма абсолютно никаква престъпност, което позволява на по-богатите и заможни хора да се чувстват в Монако сигурни и настина защитени и спокойни.


Гласувайте за тази държава:

4.5 105