0700 167 87

Почивки и екскурзии в Норвегия на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Осло
1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ПРЕЛЕСТИТЕ НА НОРВЕГИЯ – незабравимо пътуване сред норвежките фиорди! Ранни записвания
ПРЕЛЕСТИТЕ НА НОРВЕГИЯ – незабравимо пътуване сред норвежките фиорди! 7 нощувкиСофия – Виена - Осло – Гейло – Хардангерфиорд - Берген – Гудванген – Зьогнефиорд - Флам – Фиорланд – Бриксдалбреен – Нордфиорд - Гайрангерфиорд – Олесун – Лилехамер – Ослофиорд – Виена - СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2395.00лв.
Дата на тръгване
07.07.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзии до НорвегияНорвегия е едно от малкото места в света, които ще ви потопят в едно незабравимо преживяване. Веднъж стъпили там, то вие няма да желаете да се върнете обратно. Това е онова кътче, където видяното не може да бъде преразказано. Всички в страната наподобява шедьоврите на най-добрите световни художници. Ако имате нужда от разходка, насред дивата природа или шейна, където кучета да ви теглят, то значи сте на правилното място. Ето и някой от местата, които в никакъв случай не пропускайте да посетите по време на вашите екскурзии до Норвегия.

Гейрангерфиорд

Ако изпитвате жажда от пътуване с ферибот, ето че това място е в състояние да утоли вашите желания и копнежи. 20 – километровата разходка няма как да не ви се отрази повече от добре. Скалите наоколо са осеяни с отдавна изоставени постройки, на които можете да се полюбувате през цялото време. Студените водопади се спускат по тях и ви даряват с неописуема наслада. Съветваме ви да заредите батериите на фотоапаратите си, защото няма да ви омръзне да правите снимки, наподобяващи същински картички.

Островите Лофотен

Един път срещнали се с тези острови, то никога няма да забравите за съществуването им. Растителността, която ги покрива, се откроява със своите зелен и жълт цвят отгоре до долу. Върховете им достигат почти до небето и ви даряват с чувство за извисеност. Насладете се на чистия въздух и си подарете това прекрасно изживяване, което трудно би могло да се преразкаже след време. Има места, които просто трябва да бъдат видени и островите Лофотен са едно от тях. Свръзката между самите острови позволява да променяте транспорта си. Ако се движите с автобус, лесно бихте преминали на колело и обратното.

Крайбрежният ферибот Хуртигрутен

Ако сте привърженици на истинските пътешествия, то тази разходка с ферибот, е нещо, което наистина трябва да изживеете. Благодарение на този круиз вие имате възможността да стъпите на едно от най-красивите крайбрежия в света. Можете а отделите 5 – 6 дни от времето си и да си резервите места за круизния кораб, който ще ви позволи да се порадвате на цялата Норвегия по нейната дължина.

Северното сияние Аурода Бореалис или по-известно като Северното сияние

Ако сте на това място през зимните месеци от годината, то гарантираме ви, че друга подобна гледка няма къде да видите. Самото явление е достъпно от октомври до март. Не пропускайте възможността да вкусите от красотите и изяществото на природата, с която сме дарени. Зелените и бели светлини, които можете да наблюдавате по небосклона, не престават да променят своите форми.

Бриген, Берген

Този град се причислява към един от най-красивите в цяла Европа. Там имате възможността да се наслаждавате не само на морето и планините, но и да наблюдавате кокетните дървени къщички, които несъмнено се вписват във величествения пейзаж. Ако искате да посетите някой от традиционните ресторанти на града, то тези къщички са с постоянно отворени врати за своите посетители. Част от тях са се превърнали в луксозни бутици, от където можете да си купите нещо за спомен.

Екскурзии до Норвегия ще ви заведат до онова място от картата на света, което в никакъв случай не бива да изключвате от списъка с дестинации, които да посетите.

Тук не само има какво да видите, тук има какво да усетите и преживеете.

Почивки до НорвегияБъдейки една от най-красивите страни в света, Норвегия отдавна е популярна туристическа дестинация. Тя е добре позната със зашеметяващите си фиорди. Създадени по време на последната ледена епоха, когато вътрешните долини са издълбани от огромни ледници, пълни с морска вода, фиордите са безспорно най-важните туристически атракции на Норвегия. Те са най-отличителния белег на уникалния пейзаж на страната и гарантирано ще ви оставят без дъх.

Но докато фиордите безспорно заслужават основната част от вашето внимание, Норвегия е страна, която може да ви предложи и много други неща. От безкрайните пространства на тундрата на север, през гъстите вечнозелени гори по шведската граница, към плодородните крайбрежни равнини на югозапад, та чак до заледените снежни върхове и ледници, страната е истински хит сред пътешествениците.

Норвегия е една от най-слабо населените държави в Европа и едновременно с това е една от най-богатите страни в света. Тя е такава благодарение на огромните находища на нефт и газ в Северно море, които са дали силен тласък на икономиката в края на 60-те години, превръщайки страната в това, което е днес.

Норвегия редовно провежда научни изследвания, които целят да се добие предтава как се отразява на обществото да живее в страна с толкова високо качество на живот. Норвегия е символ на толерантност, търпимост, равенство и демокрация. Страната е важен посредник при решаването на редица спорове и конфликти по света, като причината е нейната силно развита дипломация.

Норвегия обаче не винаги е била толкова богата, а ако трябва да сме съвсем честни, тя не винаги е била и такъв добър пример за добро отношение и човечност. През Средновековието страната била доста бедна. Тогава викингите, като опитни моряци, пътували до далечни земи и далеч не били винаги толкова сговорчиви, колкото са днес жителите на скандинавската страна.

Благодарение на страхотните си ски писти, Норвегия е дала на света много професионални скиори. Норвежците винаги са превъзхождали останалите нации по отношение на зимните спортове, като това се доказва всеки път, в който се провеждат някакви първенства.

От 1537 до 1814 година Норвегия е под датско управление. През 1814 г. страната е принудена да се съюзи с Швеция до 1905 г., през което време е възходът на културното движение на норвежкия романтичен национализъм. Композиторът Едърд Григ, драматургът Хенрик Ибсен и художникът Едърд Мунч са сред тези, които поставиха Норвегия на международната културна карта. Днес Осло, Берген и Ставангер са оживени градове с богата култура, включително много фестивали.

Но това, което привлича най-много туристи е природата. Именно това е нещото, които кара много хора да идват тук и да искат да се докоснат до прелестите на страната. Самите норвежки са силно привързани към естествената красота на родината си. При почти всякакви атмосферни условия хората обичат да са на открито, занимавайки се с риболов, колоездене, ски, туризъм или ветроходство например. Всички - от малките деца до старите хора - са любители на излетите в планината.

Страната е известна със своя по-хладен климат, който обаче е все пак много по-топъл, отколкото е нормалното за тези географски ширини. Страната е повлияна значително от топлото течение Гълфстрийм, което прави зимите меки, а летата свежи и влажни.


Гласувайте за тази държава:

4.5 142