0700 167 87

Почивки и екскурзии в Обединени арабски емирства на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Абу Даби
2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ДУБАЙ 2020 - РАЙ В ОРИЕНТА - 5 нощувки Ранни записвания
ДУБАЙ 2020 - РАЙ В ОРИЕНТА - 5 нощувки5 нощувкиСофия - Дубай - СофияЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от990.00лв.
Дати на тръгване
20.09.2020
и още 4 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ДУБАЙ и АБУ ДАБИ - златен блясък и пустинно очарование
ДУБАЙ и АБУ ДАБИ - златен блясък и пустинно очарование7 нощувкиСофия - Дубай - СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1209.00лв.
Дата на тръгване
22.11.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Обединените арабски емирства заемат площ от 83,600 кв.км., но на на практика цялото население от близо 3 милиона души е концентрирано в съвсем малка част от страната на север и най-вече на североизток. На север е столицата Абу Даби, а на североизток са градовете Дубай, Шарджа, Аджман, Ум ел Кайваин, Рас ел Хайма и Фуджайра.

Това е тясна ивица около брега на Персийския залив, като останалата част от страната е заета от суха, гореща и безплодна пустиня. На практика на около 5% от площта на странат живее почти 100% от нейното население.

Изключителен икономически подем

Началото на ОАЕ е поставено когато държавата е създадена за първи път през 1971 година. По това време страната все още е съвсем бедна и на пръв поглед няма особени изгледи за развитие. Оказва се обаче, че в недрата на земята тук има огромно количество петрол, който при това е с наистина много високо качество и чистота.

Добивът на петрол напълно променя облика на страната и тя става буквално неузнаваема, преживявайки една от най-удивителните и драматични трансформации, които светът е виждал някога в своето развитие и еволюция, независимо дали сега или преди.

Само за няколко години приходите на страната нарастват толкова много, че тя се превръща от бедна страна без никакви изгледи за икономически растеж в истинско чудо. Днес насред пустинята се издигат някои от най-развитите и богат градове в света, като най-вече това се отнася за Дубай и Абу Даби.

Дубай днес е известен със своята архитектура, която е трудно да се пише с думи. В града се намира най-високата сграда на планетата, която се издига на 830 метра височина над пустинята. Сградата от стъкло, стомана и бетон е същинско чудо на съвременната архитектура и може да накара всеки свой посетител да загуби ума и дума пред вида на забитата в небесата островърха конструкция.

Макар че източникът на доходи е петрола, местните власти се опитват да се подготвят за времената, когато това вече ще е в миналото. Страната се опитва да създаде максимално добри условия за да привлече тук големия бизнес по всички възможни начини.

Друг вариант е развитието на много мощна туристическа индустрия, която да носи един постоянен доход на страната. Първите стъпки в тази насока вече са направени с това, че тук се намират някои от най-луксозните хотели в света.

Времето

Времето в Обединените арабски емирства е топло през цялата година. Най-добрият сезон, в който да посетите страната е зимата, когато термометрите показват между 23 и 26 градуса. Летата са изпепеляващо горещи и това кара хората да предпочитат именно зимните месеци. Все пак при летни температури от между 38 и 45 градуса е трудно човек да мисли за посещение на забележителности и развлечения на открито.

Плажовете

Обединените арабски емирства имат наистина доста привлекателни пажове, които имат примамлив светъл цвят. Те са доста атрактивни, стига разбира се времето да не е твърде горещо. Морските води са постоянно с температура над 23 градуса, а цветът на морските води тук е много примамлив небесно син цвят.


Гласувайте за тази държава:

4.5 103