0700 167 87

Почивки и екскурзии в Португалия на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Ещорил, Почивки и екскурзии в Лисабон, Почивки и екскурзии в Порто
6 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон и Фигейра да Фош, ЕСЕН 2020/ПРОЛЕТ 2021
ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон и Фигейра да Фош, ЕСЕН 2020/ПРОЛЕТ 20217 нощувкиСофия – Лисабон – Фигейра да Фош - Оурем –Томар – Алкобаса – Порто – Пенише – Коимбра – Авейро – Коста Нова – Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – Лисабон – СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1449.00лв.
Дати на тръгване
20.08.2020
и още 6 други
Тръгване от
Варна, София
Самолет
Виж повече
Почивка в Португалия - Лисабон и Порто Есен 2020/Пролет 2021
Почивка в Португалия - Лисабон и Порто Есен 2020/Пролет 20217 нощувкиЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1479.00лв.
Дати на тръгване
31.08.2020
и още 13 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ПОРТУГАЛИЯ – Обиколен тур в страната на фадото, откривателите и там, където има 365 рецепти за приготвяне на треска, полята с много вино!
ПОРТУГАЛИЯ – Обиколен тур в страната на фадото, откривателите и там, където има 365 рецепти за приготвяне на треска, полята с много вино! 7 нощувкиСофия – Лисабон - Кабо да Рока – Синтра – Кашкайш – Ещорил - Обидос - Назаре - Фатима – Баталя - Коимбра – Фигейра да Фос - Авейро - Порто – Брага – Гимарайш – Томар - Лисабон - СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1795.00лв.
Дата на тръгване
06.08.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон и Мадейра 2020
ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон и Мадейра 2020 7 нощувкиСофия – Лисабон - Фуншал - Лисабон - СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1799.00лв.
Дата на тръгване
08.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ПОРТУГАЛИЯ през ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ - ИСПАНИЯ с   Андалусия! Има жена за комбинация! Ранни записвания
ПОРТУГАЛИЯ през ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ - ИСПАНИЯ с Андалусия! Има жена за комбинация!16 нощувкиСофия – Любляна - Торино – Авиньон – Монпелие – Каркасон - Коста Брава - Валенсия – Бенидорм - Аликанте – Гранада – Кордоба – Севиля – Лисабон – Синтра – Кашкайш – Ещорил - Фатима – Саламанка - Толедо - Мадрид – Сарагоса - Коста Брава - Барселона – Арл –Цената е за 16 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от1885.00лв.
Дата на тръгване
13.09.2020
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ с Андалусия! Ранни записвания
ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ с Андалусия! 11 нощувкиСофия – Барселона – Коста Брава - Валенсия – Бенидорм - Аликанте – Гранада – Кордоба – Севиля – Лисабон – Синтра – Кашкайш – Ещорил - Фатима - Саламанка - Толедо - Мадрид – Сарагоса – Коста Брава – Барселона - СофияЦената е за 11 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2175.00лв.
Дата на тръгване
16.09.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзии до Португалия Португалия е една сравнително малка страна, която се разпростира на западното крайбрежие на Иберийския полуостров. Това, което я превръща в една от най-посещаваните държави в света, е нейното богато историческо наследство и красотата на крайбрежната ѝ ивица. Ако сте решили да прекарате ограничено време на територията на Португалия, то вие имате възможността да посетите множество места, поради малките размери на страната и лесното придвижване по пътищата ѝ. тя е в пъти по-малка от Испания и възможностите, открити пред вас, не са за изпускане.

Климатът ви предоставя възможността по всяко едно време на годината да си организирате екскурзия в Португалия, където да почерпите от всичките традиции, обичаи и култури на местното население. Ще се порадвате на римските и мавритански руини, в съчетание с много други атракции, които си заслужава да видите.

Цените там са приемливи, което се явява като още една предпоставка това място да бъде сред най-посещаваните в цял свят. Релефът е твърде разнообразен. На места ще се полюбувате на хълмисти ферми, а на други – зелени планини. Ето и някой от местата, които задължително да посетите, още щом кракът ви стъпи на територията на Португалия.

Манастир Алкобака

Манастирът се намира в град Алкобака. Той представлява римокатолически манастир. Още през далечната 1153 година португалският крал Алфонсо Енрикес е поставил основите на манастира, който днес ще видите в сърцето на града. Това е една от първите готически сгради, появявали се някога на територията на днешна Португалия. Той е един от най-важните манастири за страната.

Университетът в Коимбра

Той бива създаден през 1290 година. Счита се, че това е един от най-старите университети в Европа. Там завършват своето образование близо 20 000 студенти от Португалия и покрайнините. Самата библиотека на университета е с барокова архитектура и вие несъмнено ще останете впечатлени от това, което ви предстои да видите.

Капела дос Осос

Параклисът се е превърнал в неизменна част от готическата църква Свети Франциск. Може на пръв поглед да ви се стори като филм на ужасите, но през 16 век група монаси са решили, че самите гробища заемат твърде много място и са сметнали за най-добре човешките останки да бъдат приемани в специален параклис. Самите кости са част от интериора. Параклисът е бил наричан Bone Chapel. Носят се слухове, че 5000 скелета са част от интериора, като в това число са включени и черепите.

Кабо Жирао

Неговото място е на остров Мадейра. Тази скала е една от най-високите в цяла Европа. Височината ѝ достига до 570 метра. Ако погледнете надолу към океана, то няма как да не се впечатлите от самата гледка. Съществува и такава стъклена платформа, позволяваща на туристите да останат безмълвни часове наред, докато се любуват на природното величие. Тази платформа е била създадена не отдавна, през 2012 година.

Замък Сао Жорже

Лисабон е столицата на Португалия. Както всяка една европейска столица, така и този град крие своите интересни забележителности, до които могат да се докоснат пътешествениците. Там се намира Замъкът Сао Жорже. Може да бъде видян от всеки един край на града.

Не пропускайте да се порадвате на всичките тези уникални и неповторими забележителности, подарете си изживяване, което трудно би могло да се преразкаже. Една или няколко екскурзии до Португалия ще ви оставят без дъх.


Гласувайте за тази държава:

4.5 169