0700 167 87

Почивки и екскурзии в Русия на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Москва, Почивки и екскурзии в Санкт Петербург
4 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Руско величие и бели нощи: Санкт Петербург 2021
Руско величие и бели нощи: Санкт Петербург 20214 нощувкиСофия – Санкт Петербург – СофияЦената е за 4 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1758.00лв.
Дати на тръгване
26.06.2021
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Звездите на Русия: Москва и Санкт Петербург 2021
Звездите на Русия: Москва и Санкт Петербург 20216 нощувкиСофия – Санкт Петербург – Москва - СофияЦената е за 6 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2258.00лв.
Дати на тръгване
10.07.2021
и още 5 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ЛЯТНАТА МАГИЯ на  МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ
ЛЯТНАТА МАГИЯ на МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ7 нощувкиСофия – Москва – Санкт Петербург – СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2540.00лв.
Дата на тръгване
22.07.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Речен круиз от Москва до Санкт Петербург Ранни записвания
Речен круиз от Москва до Санкт Петербург 11 нощувкиЦената е за 11 нощувки с Самолет+Кораб (зависи от хотела и датата) от3414.00лв.
Дата на тръгване
31.08.2020
Тръгване от
София
Виж повече

Екскурзии до РусияДумите на Чърчил са възможно най-красноречивото описание за тази величествена страна, известна под наименованието Русия. Някога той е казал: „загадка, скрита в загадка“ и е бил абсолютно прав. Няма човек, който стъпил веднъж на територията на Русия, да не загуби представа за реалността. Тук не само има какво да видите, вкусите, запомните и чуете. Тук, на това място времето никога няма да ви бъде достатъчно.

Тази страна е способна не само да ви опияни, но и да ви омае, без дори да се усетите. Местните жители са изключително гостоприемни. Те са привърженици на забавленията.
Ето и някой от най-великите места, които препоръчително е да бъдат видени поне веднъж в живота:

Москва – сърцето на Русия

На всеки един е ясно, че столицата на Русия, е именно нейното сърце. Москва се намира в европейската част на държавата. Населението там е над 10 милиона души. Счита се, че това е най-населеният град в цяла Европа. В Москва можете да видите както много богати квартали, в които цари истински лукс и изящество, така и изключително бедни места и райони. Едно от нещата, които хората казват за този огромен мегаполис, е че в него всичко е твърде контрастно.

Независимо от факта, че Москва е прочут с високия стандарт на живот и е известен като най-скъпият град в света, той не спира да бъде посещаван от множество туристи всяка година. Архитектурата и забележителностите в руската столица са онази притегателна сила, дърпаща към себе си пътешествениците и хората с добър вкус.

Санкт Петербург – перлата на Русия

Този град бива основан през 1703 година. Именно поради тази причина той е считан като сравнително млад град. Целта на неговото основаване е била да се явява като прозорец на Русия към Европа. Цар Петър Велики е основал самия град. Този град е в състояние да покори умовете ви, заради красотата, която излъчва. Не е случаен фактът, че е смятан за един от най-красивите градове в Европа. Там има множество музеи и дворци, които ще ви върнат години назад във времето, където можете да се докоснете колкото се може повече до историята на великата Русия.

С кораб от Москва до Санкт Петербург

Едно от нещата, от които да се възползвате, е круизът от Москва до Санкт Петербург. Докато плавате по реката, имате възможността да ловите риба и да се любувате на селища и гледки, които едва ли друг път ще имате възможността да видите. Не забравяйте да се заредите батериите на фотоапаратите, защото всяка една снимка ще се превърне в картичка, напомняща ви за онези прекрасни минути, часове и дни, прекарани по време на екскурзии до Русия.

Транс сибирският експрес - романтика по релсите

Може би някой от вас са чували за най-дългата непрекъсната линия в света, която ви осигурява истинско преживяване с влак.

Сред крепостните стени на Кремъл

Ако все още ви е останал дъх от всичко, което сте видели о този момент, то значи сте в готовност да посетите крепостните стени на Кремъл. Можете да разгледате над 4000 предмета, които са от 12 век до 1917 година. Червеният площад е нещо, което не може да се опише с думи. За да се докоснете до магията и величието му, е нужно самите вие да бъдете на това място.

Подарете си това прекрасно изживяване, което ще ви държи будни за цял един живот, резервирайте своите екскурзии до Русия - онази точка от света, която всеки един от нас трябва да посети рано или късно.

Почивки до РусияРусия не е най-популярното място за почивка в света, но трябва да излъжем ако трябва да кажем, че там няма какво да се види. Тази страна, която покрива една значителна част от земната суша е много богата на забележителности, без значение дали създадени от човека или пък такива, които майката Природа е сътворила. Ако не сте пътували до Русия, най-вероятно бихте счели за доста голямо приключение всеки един ден прекаран там, още повече, че като цяло малцина са посещавали тази страна се още. През последните години много големи спортни събития преминаха през Русия, като зимните олимпийски игри в Сочи и предстоящото футболно първенство.

Романтичният Санкт Петербург...

Определено най-важното място от туристическа гледна точка в Русия е аристократичният град Санкт Петербург. Той е удобно разположен на брега на Финския залив, в източните части на хладното Балтийско море. Градът често бива наречен северната Венеция заради изключителната си архитектура, която по нищо не отстъпва на градове като Виена. Каналите са друга изключителна атракция на този прекрасен град, а ако го посетите през лятото ще можете да се насладите на така наречените бели петербургски нощи.

Величието на Москва…

Москва ясно демонстрира чрез своята архитектура великото си минало, когато градът е бил един от водещите центрове в света. Днес след края на съветската ера тук все още са останали величествени огромни сгради, някои от които много красиви, докато други големи и сиви, но винаги каращи ви да ви побият тръпки от тази монолитност. Но Москва има и друго лице, слънчево и цветно, с многобройни паркове, слънчеви площади и християнски паметници в ярки цветове.

Сочи и черноморското крайбрежие…

Брегът на Черно море е едно от интересните за посещение места в Русия. Тук между морския бряг и Кавказките планини ще намерите един чаровен морски град с много паркове и добри хотели. Тук и времето е неочаквано топло в сравнение с това, което си представяме когато чуем Русия. Плажовете отстъпват в известна степен с това, което можем да видим в България, но все пак и тези не са никак зле, особено имайки предвид, че никой не очаква да открие примамливи плажове в Русия.

Езерото Байкал в Русия…

Едно от местата, които всеки пътешественик из Русия трябва да посети е езерото Байкал. То е един от най-големите сладководни басейни на планетата и е задължителна спирка за любителите на дивата природа. Езерото е възхитително красиво, а водите му често биват описани като най-чистите езерни води на планетата. Видимостта може да достигне 30 - 50 метра, но само ако разбира се е на лице ясно и слънчево време, в което слънчевите лъчи падат под определен ъгъл.

Сибир…

Сибир е място, за което всеки е чувал, но малцина са виждали. Легендарния край а Русия се свързва с лагерите, в които някога комунистите заточвали своите политически противници и всички, които се противопоставят на системата. Но Сибир не е само край, в който се наказвали политически неудобни хора в онези времена, но и място на което ще намерите едни от най-недокоснатите и изолирани гори в света. Преобладава иглолистната растителност и на много от тези места никога до сега дори не е стъпвал човешки крак.


Гласувайте за тази държава:

4.6 196