0700 167 87

Почивки и екскурзии в Шри Ланка на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Канди, Почивки и екскурзии в Коломбо, Почивки и екскурзии в Сигирия
2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ОЧАРОВАТЕЛНАТА ШРИ ЛАНКА
ОЧАРОВАТЕЛНАТА ШРИ ЛАНКА5 нощувкиЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2142.00лв.
Дата на тръгване
20.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
От смарагдовите гори  на ШРИ ЛАНКА до тюркоазената синева на  МАЛДИВИ - организирана група с обслужване на български език. Ранни записвания
От смарагдовите гори на ШРИ ЛАНКА до тюркоазената синева на МАЛДИВИ - организирана група с обслужване на български език. 7 нощувкиСофия - Доха - Коломбо – Полонаруа - Сигирия - Национален парк Минерия - Дамбула – Канди – Пинавела – Коломбо/Негомбо - Мале – Доха - СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от3565.00лв.
Дата на тръгване
28.09.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзии до Шри ЛанкаЕдно от първите неща, с които свързваме Шри Ланка, са кокосовите палми, величествените плажове, студените коктейли и екзотиката. Но това съвсем не е всичко, което можете да видите, вкусите и усетите на това място. Островната държава притежава способността да ви накара да се чувствате като в Рая. Приказната магия, витаеща във въздуха, успява да накара всеки един човек да се разтопи от желания.

По време на екскурзия в Шри Ланка, веднъж стъпили на земите ѝ, обещаваме ви, няма как да скучаете. Единственият съвет, който можем да ви дадем, е да заредите батериите на фотоапаратите си, защото опиянението от неземната красота няма да ви напусне по време на целия ви престой. 7 от забележителностите, намиращи се в страната, са част от културното наследство на ЮНЕСКО.

Град Коломбо

Този град е столица на страната. Той също така е най-големият и предлага почти неизчерпаемо количество забавления за посетителите, търсещи екзотика и приключения. Разнообразните етноси ще ви сблъскат лице в лице с техните обичаи, традиции и култури. Не пропускайте възможността поне веднъж в живота си да се превърнете в част от това вълшебство, за което думите не са достатъчни, за да бъде то описано. Съществуват и не малко на брой културни забележителности, превърнали се в част от историята на островната държава.

Шри Далада Малигава (Храмът на зъба на Буда)

Там се намира храм, който местните приемат като свещено място. Хората, които изповядват будистката вяра смятат, че най-ценна реликва, е зъбът на Буда, съхраняващ се именно там. Считано е, че който притежава зъба, той ще властва над цялата страна. Всяка година на това място се провежда празник, който е в чест на зъба на Буда. Той бил наричан Есала Перахера. Храмът, където се съхранява тази реликва, е добре защитен и охраняем.

Сигирия

Това е първият манастир, създаден в планината. Едно от нещата, които вярваме, че ще спре дъха ви от възхита, е издяланата форма на скалата. Тя наподобява лъв, между лапите на който е построена стълба, отвеждаща към входа на двореца. Ако сте решили да посетите това място, то ще се превърнете в част от красивите градини, които и до днес са останали непокътнати. Останките от двореца са добре запазени и това ви осигурява възможността да се полюбувате максимално на гледката.

Пещерният храм Дамбула

Сред многото пещерни храмове, задължително трябва да посетите Дамбула. Това е най-големият храм. Една огромна част от туристите по цял свят прииждат на това място с единствената цел да видят и усетят атмосферата, витаеща тук. Историята на храма и изключително богата.

Горски резерват Синхараджа

Наблюдавали ли сте някога слоновете в тяхната естествена среда? Ето, че днес имате тази възможност. Посещавайки резервата Синхараджа, то вие ще се докоснете до истинската същност на природата. Местонахождението е малко по-труднодостъпно, в сравнение с останалите забележителности в Шри Ланка, но това до известна степен е успяло да го съхрани такъв, какъвто е в момента.

Форт Галле

Тази забележителност представлява крепост, която и до днес е запазена в много добър вид. Можете да научите изключително интересни факти, тъй като историята и е твърде богата и се пази и до днес.

Ако изберете екскурзии до Шри Ланка, ние ви гарантираме, че ще се докоснете до едно друго измерение, за което единствено сте чували.

Почивки до Шри ЛанкаШри Ланка е страна, която привлича голям брой туристи, а причината за нейната атрактивност са комплексни. Местните жители са едни от най-милите хора в света, храната на острова е една от най-вкусните, които изобщо можете да си представите, природата е много пищна и богата, културата и историята са изключително наситени и разнообразни, а времето е наистина много слънчево, топло и приятно за пътувания и туризъм.

Алтернативата, която няма да ви разочарова…

Шри Ланка сама по себе си е изключително атрактивна страна, която няма да ви разочарова по какъвто и да било начин. Тя може чудесно да послужи за алтернатива ако планирате да посетите която и да е страна от Южна Азия. Причината за това е,  че макар и малка по площ, страната е много богата от гледна точка на разнообразието, което предлага.

Плажовете…

Плажовете на Шри Ланка са едни от най-добрите в Азия, като със сигурност могат да се конкурират с Тайланд, Индия или Индонезия. Пясъкът по бреговете на Шри Ланка е ситен и наистина много фин. Той варира от почти бял до златист. В плитчините около острова виреят богати коралови общества, в които има по няколко стотин вида. Някои от тях са изключително редки, докато други могат да се срещнат в рифовете по цял свят.

Освен корали, в рифовете около Шри Ланка могат да се видят някои много интересни видове риби и други морски създания. Освен това, някои от тези видове се числят към ендемичните, което означава, че те не могат да бъдат открити на друго място в световни океан.

Времето на Шри Ланка…

Температурите на остров Шри Ланка са високи през цялата година, варирайки между 30 и 32 градуса. Това вечно лято се съчетава с обилни валежи през цялата година. Въпреки това, времето е подходящо за почивка през всички сезони, тъй като валежите най-често имат краткотраен летен характер и всичко отминава скоро след като завали.

Храната…

Храната на остров Шри Ланка е една от най-добрите в света. Тя е популярна с широката употреба на най-различни видове подправки, които употребени и приложени по различен начин, могат да направят една и съща гозба неузнаваема. Ако пък сте почитатели на веганското хранене, тогава сте попаднали на идеалното място. Тук повечето ястия са вегетариански, което прави избора на онези, които по някаква причина избягват месото, много богат.

Топлината на посрещането…

За да прекарате почивката си без забележка не е достатъчно всичко да изглежда идеално. Ние сме хора и като такива за нас особено голямо значение има човешкия фактор. От тази гледна точка Шри Ланка ще ви се види идеална поради това, че местните ще ви посрещат и обслужват навсякъде с цялото внимание и обич, на които можете да се надявате.


Гласувайте за тази държава:

4.5 150