0700 167 87

Почивки и екскурзии в Узбекистан на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

УЗБЕКИСТАН – Незабравимо пътешествие до сърцето на   Великия път на коприната! Имаме жена за комбинация! ПОТВЪРДЕНА ГРУПА! Ранни записвания
УЗБЕКИСТАН – Незабравимо пътешествие до сърцето на Великия път на коприната! Имаме жена за комбинация! ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!8 нощувкиСофия – Истанбул - Ташкент – Ургенч – Хива – Бухара – Самарканд – Шахрисабз – Самарканд - Ташкент – Истанбул - СофияЦената е за 8 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от3005.00лв.
Дата на тръгване
29.09.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Ако през следващата си ваканция сте намислили да прекарате известно време на някое наистина нестандартно място, тогава може би една от опциите, за които си струва да помислите е почивки в Узбекистан.

Страната е едно от местата, за които никой не би се сетил когато иде реч за лятна почивка, още повече, че страната няма излаз на море, а именно с мързелуване на плажа повечето хора свързват лятната си почивка.

Въпреки това, макар и една от най-необичайните дестинации, за които изобщо можете да се досетите, страната е определено много интересна и може да ви предложи ако не друго, то поне възможността да се обогатите изключително много в културно и емоционално отношение.

Почивка в Узбекистан - какво ще открием там?

Узбекистан привлича посетители на първо място със своята уникална природа. Страната е предимно степна или пустинна, но за сметка на това предлага изключително красиви езера, чийто околности са ако не друго, то много живописни и привлекателни за практикуване на фотография.

Дивите и почти напълно безлюдни крайезерни райони са чудесно място, на което да се освободите от среса, защото тук на практика сте в една друга вселена, която е напълно изолирана от съвременни свят.

Тук липсват след от замърсяване, никъде няма големи магистрали, които да пресичат дивата степ на Узбекистан, а в по-голямата си част тук светът изглежда сякаш времето е напълно спряло.

Уникална история…

Тези земи са припити с история. Макар че не за всеки това е от особено значение, все пак това прави мястото изключително богато в културно-исторически аспект. А ако се питате за повече детайли, тогава ще ви е интересно да узнаете, че тези земи са били част от древната Персийска империя.

Кухнята на местното население…

Ако сте от онези чревоугодници, които обожават да опитват нови и нови неща, вероятно ще ви допадни идеята да се докоснете до кухнята на Узбекистан, още повече, че тя е много непозната и това внася допълнителна мистика.

Времето в района и кога да отидем на почивки до Узбекистан?

Узбекистан е страна, която се отличава с доста краен климат. Тук зимите са понякога наистина безумно студени, а студът е най-вече сух с наистина  много оскъдни снеговалежи.

Същото се отнася и за летните месеци, които са изключително крайни и също така много сухи. Разликата е, че през лятото температурите са изключително високи и трябва със сигурност да сте готови за това.

Най-непознатата страна в региона…

Интересно е да се каже, че регионът на Централна Азия е много непознат, а Узбекистан е дори още по-непознато място. Тук малцина са идвали за да прекарат почивката си, а в повечето случаи става дума за изключителни пътешественици които са винаги развълнувани от това да се докоснат до нещо толкова непознато и уединено като Узбекистан.

Оферти за тук се намират трудно, но все пак има едно несъмнено предимство и това определено са по-ниските цени на стоките и услугите в района. Тук можете да си прекарате доста добре и да се възползвате от всички стоки и услуги, за които можете да се сетите, на ниски и атрактивни цени.


Гласувайте за тази държава:

4.4 165