0700 167 87

Почивки и екскурзии в Япония на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ЯПОНИЯ – страната на самураите! Ранни записвания
ЯПОНИЯ – страната на самураите!10 нощувкиСофия – Доха - Токио – Нико – планината Фуджи – езерото Аши - Хаконе – Кавагучи – Мацумото - Такаяма - Ширакава-го – Каназава - Киото - Нара – Осака – Кобе - Доха - СофияЦената е за 10 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от6075.00лв.
Дата на тръгване
05.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Ако търсите място на света, което по възможно най-добър начин да съчетава старото и новото, вероятността да го откриете е най-голяма в Япония. Наричана “Страната на изгряващото слънце” поради своето местоположение в крайните източни части на Азия, Япония е едновременно дигитална и древна, модерна и антична, динамична и спокойна.

Тя съчетава изключителни крайности по един наистина очарователен начин и успява именно чрез своята съвременна реалност да изрази своята същност, опитваща се да покаже, че в живота всичко се балансира. Именно баланса между ново и старо прави екскурзии до Япония толкова интересни.

Тази смесица тук се вижда по-добре от което и да било друго място на света. На фона на небостъргачи от най-ново поколение се открояват стари религиозни храмове, а редом най-лъскави и модерни търговски центрове ще откриете паркове и градини в типичния за Япония минималистичен стил.

Чудото на природата…

Япония има толкова красива природа, че реално страната може да ви омае със своите прелести, независимо в кой край пътувате. Тя е покрива с прекрасни широколистни гори, които на пролет разцъфтяват с цялата си прелест, докато през есента преминават през всички нюанси на червеното и охрата преди да паднат на земята и преди да се покрие всичко с пухкава снежна покривка.

Далеч на юг от умерените ширини на острова ще се натъкнете на тропическите острови Окинава, които предлагат райска екзотика. Там ще намерите бели плажове, коралови рифове и 365 дни в годината топло и слънчево време с идеални условия за плаж.

Крайният север на страната е другата противоположност. Пейзажите тук напомнят на Шотландия, а океанът е хладен и носи облачно време и обилни валежи през по-голямата част от годината. И докато на юг дори и зимата е мека и топла, то на север даже и летните месеци са доста по-хладни, отколкото можете да очаквате.

Екскурзии до Япония и нейната столица - Токио…

Японската столица Токио е най-големият град в света в наши дни. Тук в целия район живеят около 35 милиона души, което като цифра е трудно за осмисляне. Колкото и да е голямо въображението ви, винаги ще изпитате недоумение виждайки този чудовищно голям град за първи път. Всичко това изглежда безкрайно, защото реално погледнато градът се простира в радиус от стотици километри.

Япония е прекрасно място за почивка, на което малцина са били, но ако вече сте имали удоволствието да прекарате лятната си ваканция там или пък ако сте се разходили там през зимата, тогава може би сте изпълнени с най-различни впечатления за тази прекрасна страна.

Храна…

Япония винаги е била много популярна със своята уникална кухня. Кулинарното богатство на практика отразява културните особености на тази богата във всеки аспект нация.

Едно от най-интересните ястия е суши, което в пълна степен показва какво точно представлява тази страна. Сушито е стегнато и подредено до най-малката подробност, което е доста характерно за Япония.

То е предимно вегетарианско или може да включва морска храна, подчертавайки тясната връзка на островната страна с океана. Най-често то се поднася със саке, което бива определяно като японската ракия.

Природата на Япония…

Ако прекарате известно време в Япония, няма начин да не се възхитите на тясната връзка между японската култура и заобикалящата природна среда. Контактът с природата се вижда в абсолютно всичко и е много осезаем.

Самата природа на островите на Япония е наистина възхитителна. Тя е доминирана от планини, които от своя страна са покрити с гъсти предимно широколистни гори. Редки видове дървета, които понякога дори не сме и подозирали, че съществуват създват едно наистина уникално усещане.

Покрити с гъста раститлност японските острови са многобройни. Те определено могат да се похвалят с това, че предлагат огромно разнообразие от еко пътеки за колоездене, като самите тези маршрути могат да бъдат определени главно с една дума - мистериозни.

Мистичните планински пейзажи преливат в красиви и плодородни крайбрежни долини, където хората водят тих и спокоен начин на живот. Насред цялото това спокойствие и идилия внезапно изникват мегаполиси като Токио, който е най-големия и оживен град в света.

Крайбрежието…

Където и да сте в Япония, вие винаги сте само на една ръка разстояние от морския бряг. Това се усеща във всеки един аспект от живота на японците, включително и по това, че хората вкарват морската храна много изкусно в ежедневните традиции и обичаи.

От европейска гледна точка, морето винаги се свързва с място за плуване, слънчеви бани и с място, на което да прекараме добре лятната си ваканция. В това отношение Япония не е толкова различна, колкото си мислим.

Макар че тук излагането на слънце не с ползва с голяма популярност имайки предвид светлата и деликатна кожа на японците, се пак на юг има изключително популярни места а почивка, на които човек може да прекара доста добре морската си почивка.

Тук става дума за островите Окинава, които са разположени в тропическите райони на Япония. Докато на север хладния характер на страната определя начина на живот по свой собствен начин, тук белите пясъци и кораловите рифове създават един наистина екзотичен пейзаж, който не се отличава особено от този на екзотични дестинации като Бахамските острови.

Около островите има топли коралови лагуни, които създава перфектната среда за развитието на туризма, имайки предвид, че плажовете тук могат да бъдат използвани наистина през цялата година.

Времето по време на почивки в Япония…

Времето в Япония може да бъде изключително различно в зависимост от това дали се намирате в северните или в южните части от страната. Така например на юг температурите са високи през цялата година, като на островите Окинава лятото никога не свършва.

На север това бързо се променя, като северните части от страната са доста свежи, дори може да се каже хладни и наподобяващи времето в Северна Европа, като например Шотландия.

Местните традиции, култура и изкуство…

Начинът на живот в Япония и това, че самият остров е толкова различен от всичко, което някога сме виждали са основните причини, поради които това е една толкова уникална страна.

Тук всичко е изключително подредено, като всяко събитие и момент от деня знаят своето място и имат своето специфични значение. Тук хората може и да са много забързани, но има моменти през деня, в които те намират време за да се отпуснат и да обядват спокойно с приятели и близки.

Специално място заемат чаените церемонии, които са глътка свеж въздух в забързаното ежедневие на японците и показват тяхното умение да постигнат хармония и баланс, които хората в други части от света не могат.

Особено място заема начина, по който местните жители успяват да организират пространството около себе си и по който те съумяват да внесат едно изключително усещане за хармония, покой и мир в своя живот, в този на своите близки и във вашия собствен живот като турист.


Гласувайте за тази държава:

4.5 145