0700 167 87

Почивки и екскурзии в Йордания на супер цени 2020

3 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Израел и Йордания от Варна - 5 нощувки Ранни записвания
Израел и Йордания от Варна - 5 нощувки5 нощувкиЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1598.00лв.
Дати на тръгване
14.10.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна
Самолет
Виж повече
Израел и Йордания Есен 2020/Пролет 2021 - Eдно пътешествие през вековете Ранни записвания
Израел и Йордания Есен 2020/Пролет 2021 - Eдно пътешествие през вековете5 нощувкиСофия – Тел Авив/Яфо – Витлеем – Небо – Мадаба – Петра – Аман – Каср Ал Яхуд/Йерихон – Мъртво Море – Витлеем – Йерусалим – Бен Гурион – СофияЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1798.00лв.
Дати на тръгване
18.09.2020
и още 15 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ 2020 Ранни записвания
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ 20207 нощувкиСофия –летище Бен Гурион – Нетания - Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия - Капернаум – Табха – Аман - Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – Аман - река Йордан (Каср - ал-Яхуд) - Кумран – Мъртво море – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод–Цената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2130.00лв.
Дати на тръгване
15.10.2020
и още 2 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Ако обмисляте възможността да посетите страна от Близкия изток, ако желаете мястото да е безопасно и топло, да предлага гостоприемство и добро отношение към туристите, ако искате да се насладите на красиви пейзажи и удивителни архитектурни паметници, тогава вашето място е Йордания.

Тази страна често бива подценена, но истината е, че това е едно от най-добрите места за вас ако искате да отидете на екскурзия в Югозападна Азия. Какво предлага всъщност Йордания?

Петра…

Най-основното, което приканва много туристи да посетят тази арабска страна е древния град Петра. Той изглежда удивително красив, издълбан в червените скали с такъв усет към детайла, че човек просто не може да си представи нещо по-красиво и фино.

Мястото се смята за една от водещите забележителности в Близкия изток. То е визитната картичка на страната и определено си струва да се посети. Много различни екскурзии се предлагат в посока към Йордания, но всяка от тях включва задължително поне едно посещение на Петра.

Природата…

Йордания е доминирана от полупустинен пейзаж. Растителността в по-голямата част от страната е много оскъдна. Отличителен белег са маслиновите и цитрусовите дървета, а тяхната мека зеленина се откроява на фона на червени и оранжеви скали.

Климатът при екскурзия до Йордания…

Йордания има прекрасен климат, който е изключително подходящ за пътувания и туризъм. Страната е разположена между тропичния и субтропичния климатичен пояс. По тази причина летата са много дълги и горещи, а зимата е примамлив период за пътуване из страната, защото е много слънчева и има предимно пролетен характер.

Летните жеги могат да са мъчителни. Температурите лесно надвишават 40 градуса, като за това способства от една страна факта, че страната е далеч от брега на морета, а от друга страна фактор е близостта до тропиците.

Зимите са с температури от около 20 градуса, което ги прави много приятно време за дълги разходки и дейности на открито. В допълнение ще можете да се порадвате на малко топли слънчеви лъчи посред зима.

Като цяло климатът има пустинен характер, така че по което и време от годината да изберете да пътувате, вероятността да попаднете на дъжд и облаци е пренебрежимо малка.

Кухнята…

Йордания е една от арабските страни, което за мнозина е изненада. Като такава, тя предлага изключително вкусна кухня, много богата на вкусове и подправки. Както вероятно вече се досещате, богатството от десерти под най-различна форма е огромно.

Безопасност…

Йордания е една от най-спокойните и безопасни страни в Близкия изток. Тя никога не се е свързвала с конфликти, с напрежение или безредици. Това я прави желано място за прекарване на ваканцията, а офертите за екскурзии тук са наистина разнообразни, съчетаващи различни маршрути, градове и места. В допълнение, Йордания е и една от най-отворените и толерантни страни с региона на Югозападна Азия.

За онези от вас, които биха желали да предприемат едно вълнуващо приключение из Близкия Изток, една от най-атрактивните страни за всеки един пътешественик е Йордания. Тя предлага удивително културно наследство, което може да накара да се влюби в нейната красота дори и най-опитния пътешественик. Йордания е мястото в Югозападна Азия, което може да се похвали с най-голяма наситеност на паметници от изминалите векове, като освен всичко станало те са лесно достъпни като туристическа атракция и са подсигурени с много добра инфраструктура.

Времето в Йордания

Времето в Йордания е топло през по-голямата част от годината, като единствено през януари и февруари е малко по-хладно. Тук се срещат тропичния и субтропичния климат, като местното време има черти характерни за всички тях.

От гледна точка на валежите при всички положения ще имате късмет. Йордания е много суха и гореща страна и вероятността да завали по време на престоя ви е толкова ниска, че на практика е невероятно.

Забележителностите

Йордания е считана за вероятно най-красивата арабска страна. Тя съчетава изключителна природна красота и богато културно наследство. Богатството от пейзажи с подчертан пустинен характер може да придаде изключителен чар на страната.

На фона на това, можете да посетите места като Петра, където ще видите незабравими картини от изминалите векове. Тук градът величествено е вдълбан в червено-оранжевите скали, създавайки една невиждана на друго място игра на сенки и цветове.

Сигурност и безопасност

Днес Йордания се счита за едно от най-безопасните места за почивка в Близкия Изток. Страната е уникална в много отношения и високото ниво на сигурност е едно от тях. Страната както всяко друго място си има своите проблеми, но те се оказват доста по-малки от тези на много други държави в този район.

Това позволява да пътувате спокойно и да се наслаждавате на красотата на тази пустинна страна.

Кога да пътуваме

Зимните месеци януари и февруари са малко хладни, а периода от юни до септември е изключително горещ. По тази причина най-добрите месеци за пътуване и почивка в Йордания са от март до май включително, а след това от октомври до декември. Това е оптимално приятно и лятното усещане е гарантирано, без да страдате от нетърпимите летни жеги.


Гласувайте за тази държава:

4.4 174