0700 167 87

Почивки и екскурзии в Южна Африка на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Йоханесбург, Почивки и екскурзии в Кейптаун
2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ЮЖНА АФРИКА с Национален парк Крюгер – Зимбабве с водопада Виктория – Ботсвана с Национален парк Чобе - транзит през Замбия! Ранни записвания
ЮЖНА АФРИКА с Национален парк Крюгер – Зимбабве с водопада Виктория – Ботсвана с Национален парк Чобе - транзит през Замбия! 10 нощувкиСофия – Истанбул – Йоханесбург - Водопадът Виктория – Ботсвана /Национален парк Чобе/ - Замбия /Ливингстън/ - Йоханесбург – Претория – Дракановите планини - Национален парк Крюгер – Кейптаун – нос Добра Надежда – Кейп Пойнт - Стеленбош – Кейптаун – ИстанбЦената е за 10 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от6787.00лв.
Дата на тръгване
24.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Африканско приключение: Намибия, Зимбабве с водопада Виктория и Ботсвана Ранни записвания
Африканско приключение: Намибия, Зимбабве с водопада Виктория и Ботсвана11 нощувкиСофия - Доха - Кейптаун 3н: нос Добра Надежда, винен тур - Йоханесбург 1н: Претория, Леседи - Виндхук 1н - Етоша 1н - Виндхук 1н - Водопада Виктория 2н - Йоханесбург - Доха - СофияЦената е за 11 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от8703.00лв.
Дати на тръгване
22.10.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзии до Южна АфрикаЕкскурзия в Южна Африка ще ви отведе на място, което всеки си заслужава да посети поне веднъж в живота си. Едно от предимствата на тези земи се състои в това, че бреговата ивица се къпе в два океана Атлантическия и Индийския. Тази страна предлага неизчерпаеми възможности за своите туристи. Ако сте организирали пътуване за няколко дни, то ние ще ви посъветваме да следвате списъка с места, които да посетите, изложен по-долу. Никога няма да ви е достатъчно времето, за да се запознаете с всичко онова, което ви предлага ЮАР.

Остров Робен

Този остров е разположен в залива Тейбъл. Това, което го превръща в едно от местата, които задължително трябва да бъдат видени, е не само величествената природа, спираща дъха, но и историята му. На територията на острова можете да забележите построени няколко затвора, сред които се отличава онзи, в който са излежавали присъдите си не малко на брой политически престъпници. Днес, обаче, този остров представлява музей и е част от културното наследство на ЮНЕСКО.

Дивият бряг

Това място ще ви позволи максимално да се насладите на девствеността на природата и също така да опознаете максимално добре културата на кхоса. На тези земи се намира родната къща на носителя на Нобелова награда за мир Нелсън Мандела, както и на неговата дясна ръка. Не пропускайте да почерпите от красотите и опиянението, сгушени на Дивия бряг.

Национален парк Крюгер

Този парк е най-големият в ЮАР. Ако сте любители на сафаритата, то това място несъмнено ще ви остави без дъх. Неговата площ е повече от 20 000 км, което ви предоставя възможност да сбъднете някоя от най-съкровените си мечти, а именно да наблюдавате дивия свят такъв, какъвто е самия той в действителност. През парка преминава река Сабие. Нейните брегове са дом на не малко на брой крокодили и хипопотами. 147 вида бозайници пребивават на територията на парка. Ако никога не сте виждали в естествената им среда лъвове, гепарди, жирафи, зебри, антилопи и много други видове животни, то тук можете да ги наблюдавате часове наред.

Garden Route

Любителите на сърфа и тези, които са привърженици на дългите разходки, ще останат очаровани от това място. Пътят е дълъг и преминава през множество планини, савани, лагуни и лозя, едва докато достигне до Порт Елизабет.

В центъра на Garden Route се намира националният парк Цицикама. В парка се намира една от най-големите научни лаборатории, която се занимава с изследването на редки и застрашени от изчезване видове вони животни. В близост се намират пещерите Канго, за които може би сте чували и преди. Те са били оформяни близо 20 милиона години.

Пещерите Стеркфонтейн

Ако се чувствате любител на археологията, то това място ще ви впечатли със сигурност. Те са се превърнали в част от културното наследство на ЮНЕСКО. Точно на това място са били направени преди десетки години едни от най-важните открития за човечеството. Открити са били кости, които са на няколко милиона години и се счита, че представляват онова липсващо звено, свързващо човека с маймуната. Това съвсем не е всичко, което ще впечатли археолозите. Единствено тук е бил открит скелет, който е на около 4 милиона години и е известен под наименованието Малката стъпка. Същества и център, превърнал се в музей, където спокойно можете да проследите развитието при човечеството.

Свръх интересна и завладяваща ще бъде всяка една информация, до която ще се докоснете по време на вашите екскурзии до Южна Африка.

Ние можем да ви гарантираме това!

Почивки до Южна АфрикаЮжна Африка е една възхитително красива страна, която заема най-южния край на африканския континент. Тя се намира там, където по-студените води Атлантическия океан срещат по-топлите води на Индийския океан.

Страната с богата флора и фауна е много атрактивно място за туризъм, което се дължи на това, че тук се съчетава по един комплексен начин всичко, което пътешествениците търсят.

Природа, климат, храна, топлота в местните жители, но също така и модерни градове, оборудвани с най-съвременни инженерни постижения, каквито можете да откриете в Европа и Северна Америка.

Дивата природа на ЮАР…

ЮАР се счита за най-добрата дестинация за сафари в света, конкурирайки се за лидерското място с Кения, Танзания и Ботсвана. Тук се смята за истински рай за всички онези от вас, които искат да си организират “среща” очи в очи насред дивата природа с така наречените “големи 5” - слонове, лъвове, леопарди, носорози и биволи.

Страната е най-развитата в Африка и като такава предлага добре организирана мрежа от национални паркове и резервати, в които ще можете истински да се насладите на богатството на дивата природа. Освен горе изброените, тук ще можете да видите с очите си още хипопотами, гепарди, жирафи и безкрайни стада антилопи.

Край брега…

Богатството от възхитителни създания далеч не се изчерпва само с това, което можете да откриете из местните национални паркове. Тук това може да ви се случи на всяка крачка, включително и на морския бряг. Крайбрежието на ЮАР е дом на огромни колонии от тюлени, които от своя страна привличат най-големия брой от големи бели акули в света.

Тук лесно можете да се натъкнете на някой от тези смразяващи морски хищници с дължина над 5 метра да упражнява ловните си умения с иначе мощните и изглеждащи недосегаеми тюлени.

Времето в Южна Африка…

Топлият климат на ЮАР ще ви се понрави доста, особено ако се има предвид това, че сезоните тук са точно обратните на тези, които имаме в България. Това означава, че именно в разгара на зимата в ЮАР е лято, а това винаги е доста примамливо, особено имайки предвид суровите студове през зимния сезон в нашите географски ширини.

В северните части на ЮАР, където се намират по-голямата част от националните паркове и резервати, климатът е тропичен и няма особен разлики през годината. На юг и изток, където се намират повечето крайбрежни курортни центрове, климатът е основно субтропичен и не се отличава много от този на Гърция и други страни по средиземноморското крайбрежие.

За разлика от други страни в Африка, тук предимството е това, че няма толкова силно изразен дъждовен сезон и всичко е в доста по-умерени норми, така че това не е фактор, с който да се съобразявате организирайки почивката си в страната.


Гласувайте за тази държава:

4.6 118