Бодрум – Перлата на Турция – Всичко За Курорта На Едно Място

Icon 27.04.2020
Icon By admin
Icon 0 comments
https://youtu.be/zH88FiQtwLk

Немалко скептици, чиято любима фраза е „морето си е море навсякъде“, са се предавали под магичното очарование на Егейско море. И това е напълно обяснимо. Достатъчно е да посетите морето на един от най-известните турски курорти, а именно Бодрум, за да осъзнаете, че до момента сте нямали и бегла представа какво е истинското значение на думата „почивка“!

Зашеметяващият цвят на аквамарин на морето, приказните брегове, обсипани със смарагдова зеленина, и фантастичната прозрачна вода, през която дъното се вижда дори на дълбочина няколко десетки метра, разкриват пъстър подводен свят – и това е едва малка частица, разкриваща магнетичния темперамент на Бодрум, отличаващ го така добре от десетките други турски курорти, готови да посрещнат туристите и това лято.

Егейско море е неразделна част от Средиземно море. Егейско море обаче се характеризира със сравнително малката си дълбочина – от 200 до 1000 метра, поради което е по-топло и приятелски настроено към летуващите. В Бодрум морето се отличава с чисто пясъчно дъно, живописни скалисти брегове и добре поддържани плажове.
Крайбрежието на Бодрум е предимно плитко, което го прави идеалното място за отдих. Приливите тук също са незначителни, а видимостта във водата може да достигне 30-50 метра – перфектни условия за подводно гмуркане.

Морето на Бодрум: Какво Да Очакваш



През летните месеци температурата на водата е в границите 22-27°, а през зимата пада до 11°. Морето започва да се затопля през април, като през май ранните отпускари вече могат да се къпят в него. Своята максимална температура водата достига в средата на лятото, като постепенно започва да изстива през септември.

Сезонът за къпане при почивка в Бодрум продължава от месеците май до октомври, като най-подходящо време за почивка в курорта е краят на август и първите седмици на септември. Тогава летните ваканции вече са поотминали, напливът от туристи от цял свят вече е успял да вземе глътка въздух, на плажовете е спокойно и свободно, а водата е все още ласкава и топла.

ТОП Изгодни Почивки в Турция и Почивки в Бодрум през Септември!


Почивка в Бодрум през септември е един много добър вариант за приятен отдих. Нашите изгодни ранни записвания за Бодрум също ви гарантират почивка в Турция  с all inclusive на страхотни цени в най-добрите хотели!

Желани, екзотични и красиви, турските курорти в темпераментната ни южна съседка винаги са били сред най-предпочитаните от българските туристи. Сред най-популярните дестинации, с които може да се похвали Турция е и морският курорт Бодрум. До него често организираме многобройни почивки с автобус/самолет от Варна и София с опции за тръгване и от други градове, а именно:
Пазарджик, Пловдив и Димитровград,  Русе, Велико Търново, Габрово, Казанлък и Стара Загора – валидни за всички обявени дати!

До морето в Турция може да се стигне, разбира се, и със собствен транспорт. Ако пък желаете да си спестите дългото пътуване, възползвайте се от нашите разнообразни по престой, цена и цялостен пакет почивка в Бодрум със самолет.

Voyage Ltd. ще ви остави прекрасни впечатления още преди вашата почивка в Бодрум 2020 да е започнала.

Мненията за почивка в Бодрум ол инклузив на летуващите винаги са положителни, така че не се колебайте дори за миг – това е вашето място за летуване и през тази година.
Климатът в Бодрум е средиземноморски като типичните летни температури (особено през август) надскачат 30 градуса.

Какво Не Знаеш За Подводния свят на Бодрум


На запалените любители на дайвинга Егейско море предлага невероятно богат и разнообразен подводен свят. Недалеч от бреговете на курорта Бодрум са намерили място разноцветни коралови рифове, а само на 20-30 метра под водната повърхност се крият атрактивни подводни пещери. Всички тези локации са невероятно интересни за изследване и са подходящи за гмуркачи с различно ниво на подготовка.
 
Морето на Бодрум е събрало разнобразна палитра от морски животински видове – тук могат да се срещнат костенурки, мекотели, раци отшелници, риби клоуни, морски таралежи и анемони. Тези води са дом и на екзотичните каменни костури и риби папагали. Но това съвсем не е всичко. Докато плавате из Егейско море, можете да попаднете на делфини и дори китове. Страхотна гледка представляват и рибите дракони, октоподите и морските змиорки. Този изключително богат подводен свят се допълва от красотата на морската растителност и чудноватите скални образувания. Отделни участъци от подводното царство са се превърнали в последно пристанище на потънали кораби.

Най-добри места за гмуркане в Бодрум са рифовете Фенер, Курт Бурун и Буйюк.

Златистите Плажове на Бодрум


Гордостта на Бодрум са множеството пясъчни и каменисти плажове, които се отличават с идеална чистота и са добре поддържани. Има общински плажни участъци и плажове към хотелите, като входът на всички е безплатен. На плажовете работят барове и увеселителни заведения, има изградени игрални площадки за малки и големи, както и всякакви други екстри и удобства, с които се слави развитата туристическа индустрия на Турция.  

Условията за къпане са великолепни – водата в морето е винаги чиста, а всичко, което се изхвърли от вълните на брега по време на прилив моментално се събира. Невъзможно е да видите водорасли, мъртви морски животни или какъвто и да било боклук на плаж на Бодрум – тук чистотата и грижата за екологията са издигнати на истински пиедестал. Не е случаен фактът, че почивките в Турция са толкова желани от всички!

Най-добрите плажове на Бодрум са Гюмбет, Битез, Ортакент и Бардакчи. Всеки от тях може да се похвали с уникално предложение за туристите. Гюмбет е истинско предизвикателство за феновете на уиднъсрфинга и водните ски. Битез спира дъха с уникалните си портокалови и мандаринови градини, а в Ортакент запалените гмуркачи могат да открият интересни подводни пещери. От своя страна, Бардакчи се слави с това, че събира някои от най-луксозните яхти в цял Бодрум.

Морето по крайбрежието на Бодрум предлага равномерна дълбочина и липса на течение, което го превръща в прекасен избор за семеен отдих с деца. Това обаче в никакъв случай не означава, че любителите на активния начин на живот и водните спортове ще останат разочаровани. Напротив, за тях има, меко казано, главозамайващи предложения. Сърфинг и уиндсърфинг, кайтсърфинг, подводно гмуркане с шнорхел, парасейлинг, каране на водни ски, плаване с ветроходни лодки или хидроцикли – можете да изпробвате всичко това около бреговете на Бодрум.     

Лятна Почивка в Бодрум Мнения: Съветваме Те Да Не Изпускаш Атракциите!


Голяма атракция на курорта представляват разходките с яхти и пиратски шхуни в открито море. На фона на проникновените гледки и чувствените залези вечерно време тези плавателни съдове се превръщат в щури дискотеки, в които танците и купонът продължават до зори.

Бодрум се слави и с добре развития си морски риболов. Именно поради тази причина, в ресторантите на курорта можете да опитате някои от най-вкусните морски деликатеси и рибни ястия в цяла Турция. Ще ви е необходима по-дълга отпуска, за да пробвате от всичко – разнообразието от блюда е толкова голямо, че след всеки нов специалитет, който вкусите ще ви очакват поне още няколко. Именно на това се казва почивка в Бодрум ол инклузив!

Историческата памет на Бодрум

Бодрум е сред най-популярните курорти на Турция. Градът се намира в близост до залива Бодрум – мястото, на което се срещат Егейско и Средиземно море. Бодрум е основан от дорианците хиляда години преди Христа, като в онези древни времена е бил известен под името Халикарнас.

През IV в. пр. Христа по време на управлението на цар Мавзол ІІ градските стени, дворците, театрите, храмовете и амфитеатъра на Халикарнас са изцяло възстановени. След смъртта на владетеля градът е подчинен от армиите на Александър Велики, разграбен и  унищожен. По-късно, след византийските и римските периоди в историята на града, рицарите от Родос построяват тук крепост – замъкът на Св. Петър. През 1523 г. османците съумяват да прогонят родоските рицари от Халикарнас и вземат властта в свои ръце.


Съвременният Бодрум е считан за един от най-добрите турски курорти. Синьото топло море и безбройните плажове в залива, украсени със забележителни скалисти образувания предлагат възможности за превъзходна почивка в Бодрум с автобус на ценителите на природата и любителите на активния отдих. Целият град Бодрум е застроен с двуетажни и триетажни белоснежни сгради, издържани в гръцки стил, които придават на селището едно особено очарование с повей от Античността.

Какво още да видиш в Бодрум?



В близост до Бодрум се намира остров Кара Айа, което се превежда като Черния остров. Въпреки малко мрачното си име островът предлага истинско блаженство на посетителите, които могат да си направят воаяж до него и да се възползват от многобройните му лековити горещи извори.

Грехота ще бъде да пропуснете Аквариума – малък залив с удивително прозрачна вода, в която рибите се виждат ясно като в истински аквариум.

На 17 километра от Бодрум се намира рибарското селце Гелкей. Хората тук са дружелюбни и общителни и няма да се поколебаят да ви нагостят подобаващо с чудни рибни деликатеси. След като похапнат вкусно, почитателите на историческите забележителности могат да решат да се обогатят като посетят Портата на древния град Миндос, която днес се намира на територията на градчето  Гюмюшлук.

Защо всички обичат Бодрум?

Отговорът на този въпрос е много лесен – Бодрум предлага на всеки свой посетител това, от което той се нуждае. Мненията за почивка в Бодрум през септември със сигурност ще бъдат повече от ласкави.

Бодрум е място за срещи на художници, които се възхищават на чудесните картинни галерии на града. Буйната растителност около курорта дава прекрасна възможност за разходки пеша и заснемането на впечатляващи фотосесии. Любителите на историята и изкуството ще имат възможност да посетят уникални антични места, запазени в прекрасно състояние до наши дни.  


И, разбира се, кристално чистата вода, красивите плажове и окъпаните от слънце заливи са за всички – наслаждавайте им се през цялото лято и се откъснете от грижите на ежедневието. Подарете си една почивка в Турция all inclusive 2018 – истинско докосване до Рая!

Плажовете на Бодрум  

Курортният град и яхтено пристанище Бодрум е разположен на полуостров между Егейско и Средиземно море. Град Бодрум и неговите околности предлагат не само разнообразна туристическа инфраструктура – ресторанти, кафенета, барове, дискотеки и др., но и уникални исторически забележителности. Разбира се, летуващите Бодрум ще зарадва и с някои от най-прекрасните и чисти плажове в цяла Турция.

  • Събирай Бронзов Тен на Багла и Бардакчи


Най-популярни сред туристите са плажовете Багла и Бардакчи. Много посещавани са и два плажа, които се намират на известно разстояние от Бодрум – Ортакент (12 км от Бодрум) и Тургутрейс (16 км от Бодрум). Разнообразието продължава с плажовете в район Гюмбет, които са подходящи за активно плуване. По бреговете на Бодрум има пясъчни и каменисти плажове, а също пясъчно-каменисти, каквито са тези например в района на Битез.
Повечето плажове в курортното селище са отличени със „Син флаг“, което означава, че те съответстват на високите европейски стандарти за чистота на крайбрежните води и плажното покритие.

  • Или пък се наслади на екзотиката на Акярлар, Ялъкавак и Карайнчир

Много плажове в Бодрум предлагат на туристите възможност да водят активен плажен отдих, като се занимават с различни видове водни спортове. Плажовете Акярлар, Ялъкавак и Карайнчир, които се намират на 15-18 км от Бодрум са известни като центрове на сърфинга и ветроходния спорт; да не говорим за новото яхтено пристанище в Ялъкавак, което предлага изискана VIP атмосфера. Нещо повече, дори самият Робърт Де Ниро до скоро стопанисваше ресторант именно там.
Най-подходящо за любителите на Античността ще е да изберат за своите почивки в Турция, и специално в Бодрум, златистия плаж Гюмюшлюк, разположен на територията на едноименния древен град. За романтиците и младоженците отлично предложение ще е плажът Гандоган, който омайва със спиращи дъха морски пейзажи по време на изгрев и залез слънце.
Въпреки че някои от плажовете са отдалечени на десетина километра от Бодрум, това в никакъв случай не повлиява на удобството и комфорта на туристите. Те могат да наемат велосипед, за да достигнат желаната от тях дестинация, както и да използват местния транспорт – таксита, автобуси и маршрутки. За да стигнат до центъра на Бодрум по най-удобния начин, туристите могат да се възползват от наличните маршрутки, които минават през входа на всеки хотел, и ги превозват директно към центъра на Бодрум.

  • Тургутрейс

Ако обичате дългите разходки по плажа, не пропускайте да се насладите на Тургутрейс – един от най-дългите плажове в Бодрум.
Тургутрейс е разположен на 16 км от Бодрум и е изключително популярен. Една от големите атракции, с които се слави плажът е съботният базар, на който се продават всевъзможни видове плодове, зеленчуци, риби, дрехи и сувенири.
Почитателите на рибните ястия и морските дарове ще останат възхитени от курорта Тургутрейс. Тук има огромен брой рибни ресторанти, като най-известните сред тях са De Marin Yacht Club, Korfes, Tekirdag Kofteci, Fener, Alins, Bolulu Hasan Usta и Mona Liza.
На плажа в Тургутрейс отпускарите могат да се наслаждават на страхотна почивка, необезпокоявани от високите вълни. Пясъчното крайбрежие се простира на 5 км, така че имате чудесна възможност да откриете уединено място за отдих.
Тургутрейс е известен и с богатите водни развлечения, които предлага. Тук можете да карате водни ски, скутер или яхта. Особено популярен е дайвингът около близките острови Орак, Кечек и Чатал. На много места могат да бъдат открити останки от потънали кораби или други интересни артефакти, останали след корабокрушение.
Всеки октомври от Тургутрейс стартира известна ветроходна регата, която събира много участници. Курортът е известен и с пристанището си, което има капацитет да приеме 500 яхти.

  • Битез

На югозападното крайбрежие, на 7 км от центъра на Бодрум, се намира живописният залив Битез, който привлича туристите със своя чист и добре поддържан плаж. Пясъчният бряг на залива се простира на разстояние малко повече над километър. Почивката с деца на плажа на Битез е безопасна, тъй като дъното на морето е с равна повърхност, а водата достига до кръста.
Целият район около Битез е доста приятен за почивка, тъй като предлага множество портокалови градини и борови горички, където можете да намерите усамотение сред природата.
Безспорно, Битез може да бъде определен като един от най-добрите плажове на курорта Бодрум. По цялото крайбрежие са построени хотели, които предлагат изключителен комфорт на посетителите. Ако желаете да прекарате отпуската си в Битез, Bitez Han или Ambrosia  са вашият най-добър избор!
В зоната за отдих на Битез летуващите могат да се възползват от шезлонги и чадъри, предоставени безплатно от местни кафенета и ресторанти – разбира се, ясно е, че все пак трябва да поръчате нещо от тях, дори и да е едно кафе. Битез разполага и с много частни платени плажни клубове, които наред с удобната инфраструктура предлагат и атрактивни спортни развлечения.

  • Торба

В случай, че търсите хотели в Бодрум, които разполагат с пясъчни плажове само на метри от тях, препоръчваме ви да разгледате вариантите, предлагани от курортното селище Торба. Мястото привлича със своята спокойна атмосфера и прекрасна природа.
Плажът Торба е разположен на около 7,5 км североизточно от Бодрум. Наред с дългия плаж, който се простира по протежение на цялото селище, тук туристите могат да се полюбуват и на няколко малки, но изключително живописни заливчета.
Повечето зони на плажа в Торба са естествено покрити с пясък. На места има изградени и дървени платформи и площадки с насипен пясък.
Тълпите от шумни туристи са рядкост в Торба. Основната причина за това е, че в района липсват шикозните ресторанти, от които изобилства Бодрум. За сметка на това, Торба може да се похвали с малки уютни заведения с превъзходна кухня. Като цяло, този плаж най-добре подхожда на всички онези, които си мечтаят да избягат от градската суета.
Друго – имайте предвид, че в Торба се намират едни от най-класните хотели в Бодрум като: Voyage Torba 5*, Vogue Hotel 5*, Rixos Premium Bodrum 5*, Paramount, Nikki Beach Resort & Spa, Sarpedor Boutique Hotel

  • Яхшъ

Това е един от плажовете на Бодрум, които са носители на „Син флаг“ за изключителна чистота и мерки за запазване на екологичното равновесие в района. Плажът Яхшъ се намира на 12 км югозападно от Бодрум. Водата тук се отличава с изключителна чистота и прозрачност. За плуване е обособена специална щирока зона, в която малки и големи могат да намерят прохлада под жарките слънчеви лъчи.
Плаж Яхшъ е любимо място както на чуждестранните туристи, така и на жители на Турция, които пристигат тук от всички краища на страната.
Освен това, именнов в Яхшъ се намира и един от най-известните и предпочитани хотели, а именно хотел Петуния 4*, който предлага изключителна почивка на топ достъпна цена.
Цялата територия на плажа е разпределена между хотели, кафенета и ресторанти. Компанията Deniz Bank предлага обществена зона, където летуващите могат напълно безплатно да ползват шезлонги и чадъри. Местните заведения предлагат безплатно душове, тоалетни, съблекални и шезлонги с чадъри срещу една поръчка, която трябва да направите – това може да бъде само напитка, не е необходимо да консумирате и храна.
Ако планирате да се настаните в хотел на плаж Яхшъ за своята лятна почивка в Бодрум, препоръчваме ви да обърнете внимание на Lugga Boutique Hotel & Beach и Zest Exclusive Hotel. Това са хотелите с най-висок рейтинг и добри отзиви сред туристите.

  • Camel Beach

„Камилският плаж“ на Бодрум получава това свое интересно име заради разхождащите се по него камили. Срещу символична сума всеки желаещ може да се качи и да се снима как язди камила. Camel Beach се намира на 13 км югозападно от курорта Бодрум и се простира на разстояние 500 метра. Крайбрежието му е покрито с едър пясък.
Влизането в морето е много комфортно и безопасно, къпането в плитчините е подходящо и за семейства с деца. Водата на плаж Camel Beach е прозрачна и чиста. Плажът често е посещаван от туристи, които пристигат с яхти, така че може да се каже, че той е доста многолюден.
Camel Beach е с платен вход от 35 турски лири, което възлиза на сумата от 8 долара. На разположение на гостите има шезлонги с чадъри, душове, съблекални и тоалетни. Плажът разполага с малък ресторант с богато меню, където почиващите могат да хапнат и да си поръчат напитки.
„Камилският плаж“ се ползва с особена популярност заради живописната местност, в която се намира и изключително красивите гледки към Егейско море.

  • Акярлар

Въпреки че е разположен сравнително далеч от Бодрум, на цели 20 км, плажът Акярлар неведнъж е определян като най-красивия плаж в района на курорт Бодрум.
Брегът се простира на разстояние 1,5 км, покрит е с фин светъл пясък и е заобиколен от зелени градини и горички. Влизането в морето е страхотно удобно: липсват камъни, а дълбочината се увеличава постепенно.
И този плаж е прекрасно предложение за семейна почивка в Бодрум със автобус от Варна, и то за деца. Тъй като плажът е доста голям, въпреки че в разгара на сезона туристите са много, място има за всички.
Плаж Акярлар разполага с шезлонги, душове, тоалетни и съблекални, така че почивката тук е приятна и комфортна. По протежение на крайбрежието има уютни кафенета, в които посетителите на плажа могат да си поръчат обяд и напитки.
Източната част на Акярлар е известна със своите силни ветрове, поради което представлява любима дестинация за почитателите на сърфинга и уиндсърфинга. Ако и вие сте сред тях, плаж Акярлар ще ви предложи страхотни емоции.

  • Гюмбет

Само на разстояние 4 км западно от Бодрум можете да се разходите из живописната област Гюмбет. Тук има няколко плажа, покрити с дребен златист пясък, а равномерното влизане в морето осигурява условия за безопасно плуване. Морето започва да става дълбоко чак на 6-8 метра от брега, така че семейства с деца задължително ще оценят престоя си тук.
Гюмбет се отличава с много добре развита туристическа инфраструктура, предлагаща множество хотели, ресторанти, нощни клубове и барове. Голяма част от гостуващите тук са младежи от всички части на Европа, които са дошли да се повеселят в разгара на летните месеци.
Гюмбет предлага възможност за практикуване на най.различни водни спортове, в това число сърфинг, уиндсърфинг, парасейлинг и др.
На територията на плажовете му има шезлонги и чадъри, тоалетни, душове и съблекални, които осигуряват комфорт на почиващите. Гюмбет е сред най-популярните места за отдих не само в района на Бодрум, но и в цяла Турция, тъй като може да се похвали с прекрасни възможности както за пасивен, така и за активен отдих.
Ако планирате да прекарате своята почивка в Бодрум по крайбрежието на Егейско море в Гюмбет, препоръчваме ви да изберете като вариант някой от двата хотела с най-висок рейтинг – Luxury Collection Resort & Spa и Parkim Ayaz Hotel.

  • Бардакчи

Плажът Бардакчи се намира южно от яхтеното пристанище на Бодрум, на около два километра от портата на Миндос – един от двата входа на древния Халикарнас (днешен Бодрум).
Заливът на Бардакчи е чудесно място, където да акостирате с яхтата си. Много туристи, които пътуват по крайбрежието спират за пикник в Бардакчи. Плажът има излаз към морето, така че тук винаги може да се почувства лек и приятен бриз. Живописните гледки и красивите пясъчни плажове привличат много туристи, запленени от магията на това райско кътче.

  • Ортакент

Плажът Ортакент е известен като един от най-дългите плажове на Бодрум с внушителните си над 2 км. Тук може не само да се сдобиете с прекрасен бронзов тен, но и добре да се позабавлявате. Ортакент е истинска радост за любителите на всевъзможни водни развлечения. Катамарани, скутери, парасейлинг, уиндсърфинг – всеки турист може да открие нещо специално за себе си, с което да разнообрази своята почивка в Бодрум с ол инклузив.  

Ортакент е носител на „Син флаг“ за своята идеална чистота. Плажът е много подходящо място за любителите на тишината и спокойствието, тъй като в района му няма големи дискотеки. Заради голямата дължина на плажа винаги има достатъчно място за всички посетители, пожелали да отдъхнат сред златистите му дюни.

Интересен факт е, че името на това място напълно обяснява неговото разположение. В превод от турски език „Ортакент“ означава „Средният град“. И наистина, той е разположен точно по средата на полустров Бодрум. Разстоянието от Ортакент до центъра на Бодрум е около 12 км.

Своята съвременна история Ортакент води от 1999 г. Ако обаче се върнем назад в историята, трябва да отбележим, че тази област е една от най-древните в околностите на Бодрум. Хора живеят по тези земи още в годините на микенската епоха.

Когато решите, че имате нужда да се разнообразите от къпането в морето и припичането на слънце, можете да си направите екскурзия и да научите повече за историята на Ортакент. В музея на подводната археология на Бодрум например има изключително много артефакти, открити в района на Ортакент. Можете да посетите и укрепените къщи-кули в околността, датиращи от XVII век. Най-голямата от тях е кулата на Мустафа Паша, построена през 1601 г.

Водата на плаж Ортакент е малко по-прохладна от тази на другите плажове в Бодрум.

Ортакент може да се похвали и с чудесен аквапарк.

Разходката по плажа е истинско удоволствие, тъй като човек е заобиколен от сините вълни от едната страна и зеленината на горите от другата. В района се отглеждат много мандарини, маслини и смокини, което внася допълнителна екзотичност в пейзажа.

Почивката на плажовете на Бодрум е отлична релаксация за всеки турист. До всеки от плажовете може да се достигне бързо и удобно – достатъчно е да се хване маршрутка или такси, а такива в Бодрум има предостатъчно. Помислено е за всичко – и най-вече за доброто настроение и комфорта на гостите на курортното градче.


Почивки в Бодрум: Пътят до Бодрум

Ако сте решили да пътувате до туристическия курорт Бодрум, трябва да се въоръжите с търпение. Обикновено една екскурзия или почивка в Бодрум с автобус отнема между 17-18 часа. Именно поради това е много важно да се доверите на удобството и комфорта, които ще ви предложат новите автобуси „Мерцедес“ на туристическа компания Voyage.
Въпреки че пътуването е доста дълго, трябва да сте спокойни, че турската държава се грижи изключително старателно за своята инфраструктура. Турските магистрални пътища са нови и модерни, и движението по тях с луксозните автобуси на Voyage става бързо и безпроблемно.
И не забравяйте – дългите часове по пътя ще бъдат мигновенно забравени още при първата лазурна гледка на плажа на Егейско море!


На Почивка в Бодрум ол инклузив: Вечерни Излизания и Катамаран Клуб

През последните години “Катамаран клуб” – дискотеката-кораб с прозрачно дъно  – се превръща в най-големия център за нощни развлечения в Бодрум. Уникалната атмосфера на клуба и до днес впечатлява поколения клубни любители.

Страхотната музика, качественото обслужване и гостоприемството на „Катамаран клуб“ са гаранция за вашето добро развлечение във вечерен Бодрум. Неслучайно дискотеката е смятана за една от най-добрите в Турция.

Днес това е най-голямата дискотека в Бодрум, която е пример за най-доброто в световните тенденции със своя уникален дизайн, впечатляващо осветление и страхотна визуална система.


Шопинг в Бодрум!


Ако вашата страст е шопингът, ще можете да я задоволите напълно на пазара в Бодрум. Курортното градче е домакин на много световни вериги за облекла, които имат свои магазини в него. Можете да намерите изключително качествени стоки на изгодни цени, особено ако се пазарите с търговците. Не се притеснявайте от това, че се пазарите, тъй като в Бодрум, както и в цяла Турция, пазаренето се счита за неделима част от успешно извършената сделка.

Традиционно всеки вторник в Бодрум се организира голям пазар за дрехи и обувки, където със сигурност ще откриете нещо, което да допадне на вкуса ви. Освен облекла можете да разгледате и чудесно изработени килими, сребърни и златни бижута, кожени изделия и др.

Петъчният ден в Бодрум е запазен за голям пазар за пресни плодове и зеленчуци.  

ТОП ХОТЕЛИТЕ В БОДРУМ
Звездният Titanic Deluxe Bodrum 5*

Titanic Deluxe Bodrum се намира в залива Гюверджинлик на полуостров Пина, който е един от най-красивите заливи в Бодрум. Titanic Deluxe Bodrum е петзвезден хотел, събрал в едно архитектурните особености и от двете страни на Егейско море – Бодрум и Миканос, които представят концептуален дизайн за максимален комфорт. С Titanic Deluxe Bodrum сърцето ви завинаги ще остане в Егейско море!

Хотелът покрива площ от 80 000 кв. м. от прекрасния залив Гюверджинлик. Titanic Deluxe Bodrum има собствен плаж с дължина 350 метра, отличен със „Син флаг“ заради изключителната си чистота.

Професионалният персонал на Titanic Deluxe Bodrum се грижи за пълния комфорт и удоволствие на гостите на хотела. Тук можете да откриете лукс и елегантност на най-високо ниво.

Хотелските стаи на Titanic Deluxe Bodrum предлагат на гостите великолепни изгледи към морето. Интериорът им съчетава модерен дизайн с естествени материали. Стандартните стаи са с големина 39-44-47 m². Наред с двойни легла или спалня, стандартната стая има баня с душ кабина, диван, работно бюро и тераса. Сред екстрите в стандартната стая са включени безплатен интернет, климатична система, LCD телевизор със сателитни канали, сешоар, мини бар, сейф с електронно заключване, телефон (включително и в банята).

Всички супериор стаи в Titanic Deluxe Bodrum са с гледка към морето, имат площ от 51 m² и са с двойни легла или спалня. Стаите имат баня с душ и двойна мивка, тоалетна, диван, работно бюро и тераса. Супериор стаята със спалня е отделена от банята посредством стъклени стенни панели – декоративно решение, което създава усещането за повече отворено пространство и допълнителен комфорт.

Семейните стаи в хотела са с великолепен изгед към морето. Всяка стая е с големина от 54 m². Семейната стая включва спалня за възрастни, детска спалня с двойни легла, разтегателен диван, тоалетна, две отделни бани с душове, работно бюро и тераса. Детската стая е допълнително оборудвана с LCD телевизор и килер за прибиране на играчки, велосипеди и др.

Делукс стаите в хотела се разполагат на площ от 80-85 m². Те са оборудвани със спалня, съблекалня с гардероб, удобен ъглов диван, тоалетна, баня с душ и вана, работно бюро и тераса.

Titanic Deluxe Bodrum
 предлага и президентска вила, която се простира на три етажа от общо 530 m². Президентската вила има гледка към морето и разкошна зелена градина. Приземният етаж на вилата включва американска кухня, хол, турска баня и сауна. Първият и вторият етаж помещават една голяма спалня от 65 m² и две допълнителни спални. Президентската вила има собствен басейн.

Titanic Deluxe Bodrum е част от веригата „Titanic Hotels“. Повече информация за хотела, възможности за резервации, моля обадете ни се на телефон 0700 167 87 или ни изпратете запитване на [email protected]
Kefaluka Resort 5*, Бодрум– изгодна почивка с Ultra All Inclusive опция!

Разположеният на около 25 км от центъра на Бодрум и около 60 км от летище Милас, Kefaluka Resort 5* ви предлага истински разкош и достъпен лукс, и то на база изхранване Ultra All Inclusive.

Построен през 2008 година, изисканият Kefaluka Resort 5* разполага с общо 384 статии (стандартни и фамилни), като 95 % от тях са с гледка към морето.

Намиращ се в района на Тургутрейс, хотелът изкушава гостите си с:

  • Основен ресторант, както и 4-а-ла-карт ресторант (който можете да резервирате предварително само ако сте отседнали за поне 5 нощувки);
  • Сладкарница, дискотека, водни пързалки, аквапарк, 3 открити и 1 закрит басейн, 8 бара
  • Спа център, кино, анимация, конферентни зали, наличен паркинг

Специално за децата, хотелът е предвидил следните забавление:

  • Детска площадка
  • Бейби клуб (между 1-3 години)
  • Мини клуб (за деца на възраст между 4-12 г.)
  • Джуниър клуб (между 13-16 г.)
  • Детски ресторант

Отсядайки в луксозния Kefaluka Resort 5*, вие ще можете да се възползвате и от напълно безплатните услуги от хотела, включващи:

  • Фитнес, безмоторни водни спортове, баскетбол, волейбол, скуош и оборудване, тенис на корт, футбол
  • Турска баня, сауна, джакузи, билярд (безплатно през деня), жива музика, колела, анимация, тенис на маса, „леден фонтан“, безплатен wi-fi;

Към платените услуги на хотела спадат пускането на светлините за игра на футболното игрище и тенис корта
билярд, масажи, Спа процедури, телефон, румсервиз, ползване на наргиле и детегледачка.

Забележете, че ползването на чадър, шезлонг на собствения пясъчен плаж на хотела е напълно безплатно!
Изберете прекрасния Kefaluka Resort 5*, за да изживеете невероятна почивка на база Ultra All Inclusive, и то на изключително изкушаваща цена.
Нивото на обслужване тук е отлично.
За резервация изпратете запитване на [email protected] или ни се обадете на 0700 167 87

RIXOS PREMIUM BODRUM – 5*

Разположен само на 10 км от центъра на Бодрум, 5*-звездният хотел RIXOS PREMIUM BODRUM 5 * е сред най-предпочитаните от нашите туристи. Построен през 2003 година и реновиран 4 години по-късно, топ хотелът в турската перла Бодрум се намира в района на Торба и предлага разкошни гледки към морето.

Отсядайки във впечатляващия 5*хотел Rixos Premium Bodrum, гостите ще могат да се отдадат на релаксираща  почивка в модерно обзаведени стаи – общо 347 като поне 160 от тях са Deluxe, 75 са тип Suite, а 38 са Premium с райска гледка към морето, благодарение на чудесната локация на хотела, а именно на самия морски бряг.

В стаите:

  • TV, телефон, баня с душ/вана и сешоар
  • Климатик, мини бар (безплатен за гостите на хотела)
  • Сейф, сетове за кафе/чай
  • Прекрасен балкон
  • Бонус: Безплатен Wi-Fi

В изискания 5*-хотел компромиси относно хигиената не съществуват – петте звезди на Rixos хотел съвсем не са симпатична декорация, а гаранция за отлично обслужване и неповторима семейна почивка. Кърпите и спалното бельо се сменят редовно, а почистването на стаите се извършва ежедневно.

На територията на хотела:

  • Съвременен ресторант + изискан 4 а-ла-карт ресторант – препоръчваме ви да опитате от италианските, рибни, турски, азиатски деликатеси – необходима е предварителна резервация поради високата им посещаемост, особено в пика на туристическия сезон
  • 8 бара и сладкарница
  • 1 открит и 1 полузакрит басейн (включително аквапарк, водни пълзалки)
  • СПА и Beauty център, козметични и фризьорски салони
  • 6 конферентни зали, магазинчета, паркинг

Към платените услуги на хотела спадат:
Масажи, пилинги, фризьорски услуги, магазини, beauty центрове, моторни спортове, наргиле. Имайте предвид, че хотелът е подходящ за животни до 8 кг. като това се заплаща допълнително.

Забавления за децата

Специално за най-малките, 5*-звездният хотел Rixos Premium Bodrum 5* е предвидил:

  • Детски басейни и пързалки
  • Площадки, кино, мини дискотека и „клубове“
  • Rixy Mini Club (подходящ за деца между 4-5г.),
  • Rixy Мidi Club (6-7г.),
  • Rixy Maxi (за деца на възраст 8-12г.)
  • Бебешка стая + Детски анимации

Наред с платените си екстри и удобства, брилянтният хотел Rixos Bodrum Premium 5* не е забравил да поглези гостите си с безброй безплатни услуги, включващи  

  • Ползване на турска, парна баня и финска баня
  • Зона за релакс, румсървиз, кино
  • Спортни занимания: пилатес, аеробика, фитнес
  • Водна гимнастика, плажен волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, дартс, билярд

Едно от най-силните предимства на хотела е собственият му пясъчен плаж и платформа като ползването на шезлонг, чадър и матраци на плажа и при басейна е безплатно. Единствено при ползването на плажни кърпи се заплаща символична сума към хотела.

Както виждате сами, 5*-звездният хотел Rixos Bodrum Premium 5* е един от най-елитните и желани хотели в Бодрум като същевременно предлага и изключително разумни пакети за самостоятелна или семейна почивка в Бодрум на супер база Ultra All Inclusive –  а именно закуска, обяд, вечеря + междинни хранения на шведска маса, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство (и някои вносни) без лимит.

Изживейте истински пълноценна почивка в разкошния Rixos Bodrum Premium 5* – очакваме Ви на 0700 167 87 или на [email protected]

LUJO HOTEL BODRUM 5*

Ако си търсите хотел на брега на морето, който да е близо до летището, до центъра на Бодрум и същевременно да предлага топ лукс и комфорт, горещо ви препоръчваме да се запознаете с елегантния, красив и силно желан хотел LUJO HOTEL BODRUM 5*.

Хотелът направи своето гранд откриване през април 2018, ясно демонстрирайки топ позицията си.  Като един от по-новите топ хотели в Бодрум,  Lujo Hotel 5* предлага 112 deluxe, 10 suite, 38 семейни, 60 swim-up стаи.

Отделно към удобствата във всяка стая влизат: LED tv, баня с душ, климатик, балкон или тераса, сешоар, мини бар, безплатен Wi-Fi и козметичен сет за възрастни и деца.

На територията на хотела ще намерите още и страхотен, модерен и уютен основен ресторант (24/7), както и 6-а-ла-карт ресторант, където можете да опитате средиземноморска, национална кухня. Препоръчваме ви също да се отбиете и до някой от 6-те му бара, сладкарница и дискотека.

Гостувайки на хотела, не забравяйте да се възползвате и от страхотния аквапарк, детокс или шоколадов бар, както и да се топнете в минералния и/ли вътрешен басейн.  

Разкошният Lujo hotel 5* още разполага и с SPA център, 6 пързалки, сауна, парна и турска баня, джакузи, уроци по различни спортове и танци, възможности за спортни занимания като тенис на маса и други, предлагани напълно безплатно на гостите на хотела.

Специалните забавления за деца пък включват:
Детска анимация, аквапарк, 2 басейна, шоута, игрални зони, мини театър и дискотека, детско меню и други.

Хотел Lujo Hotel Bodrum 5* предлага на младоженците специална украса в стаята и романтична обстановка, както и разходка с яхта срещу допълнително заплащане.

Накрая, но съвсем не по важност, обърнете внимание на супер достъпните A La Carte All Inclusive пакети за страхотния Lujo Hotel 5*, който дори разполага с 100 м бял пясъчен плаж за децата, 500 м. собствен пясъчен плаж, както и напълно безплатно ползване на чадър, шезлонг и матраци.

Зарезервация изпратете запитване на [email protected] или ни се обадете на 0700 167 87

VOGUE HOTEL BODRUM 5*

Представяме ви един от нашите лични фаворити в Бодрум, който се оказва и любимец на най-редовните ни туристи. Прекрасният хотел Vogue Bodrum 5* всяко лято и есен радва гостите си с перфектното си обслужване, обстановка и супер достъпни ценови пакети.

Разположен във ваканционното селище Торба, на брега на Егейско море, хотел Vogue може да задоволи дори най-претенциозните си гости.

Ресторантите в 5*-звездния хотел се славят с отличната си италианска, ливанска, гръцка, японска, и разбира се, национална кухня, която ви препоръчваме да пробвате.
Специално за гостите си, хотелът предлага и богато диетично меню.

На територията на хотела има:

  • 9 бара (1 от които работи денонощно)
  • Открит и закрит басейн
  • Зоологическа градина
  • Лунапарк
  • Аквапарк

Развлечения за децата:

  • Мини клуб (за деца между 4-6 г.)
  • Макси клуб (7-9 г.)
  • Кидс клуб (10-12 г.)
  • Тийн клуб (13-15 г.)

И с това забавленията съвсем не приключват. Малките калпазани могат да се  порадват и на специално изградения Vogue зоо-и лунапарк.

Отседнете в 5* луксозен хотел Vogue Bodrum 5*, и ще се насладите на редица безплатни забавления и занимания, като:

  • Стрелба с лък, киносалон, зала с видеоигри
  • Водни спортове и аеробика
  • Мини футбол,  дартс, плажен волейбол, бадмингтон, шахмат, тенис на корт.

В края на деня, когато умората надделее, можете спокойно да се отпуснете в безплатната сауна или турска баня.


Луксозният хотелски комплекс се състои от 4-етажна главна сграда, 39 двуетажни блока тип Superior Garden Rooms като предлага над 40 вили и 500 луксозни апартамента, част от които са VIP класа – разполагат с VIP зони за релакс, собствени басейни и плажни зони.

Хотел Vogue действително представлява един от най-добрите за изгодна семейна почивка в Бодрум, и то на Ultra All Inclusive – непременно се възползвайте от достъпните all inclusive пакети през лято/есен 2018.

ERSAN RESORT & SPA 5*

Разположен едва на 4км от красивия център на Бодрум, Ersan Resort & Spa 5*  в Ичмелер предлага 4-етажен корпус, над 192 стандартни стаи, 72 superior стаи (бунгала), 44 фамилни стаи, всяка от която е оборудвана по последен писък на модата в интериорния дизайн. Гостите на хотела имат на разположение минибар, сейф, баня с дур и сешоар, климатик, тв, телефон, балкон или тераса с гледка;

Предимства на хотела:
Възползвайте се от напълно безплатните услуги като:
турска баня, фитнес, педало, аеробика, дартс, кану, градински шах, мини голф, баскетбол, тенис корт, тенис на маса, безжичен интернет (на лоби).


На територията на хотела има:

  • Нощен клуб/DJ
  • Външен басейн и вътрешен басейн
  • Безплатен паркинг, 5 бара, Безплатен Wi-Fi

Към безплатните услуги, предлагани от хотел Ersan Resort Spa 5* спадат:

Турска баня, фитнес, педало, аеробика, дартс, кану, мини голф, баскетбол, моторни водни спортове, кино; безжичен интернет и др.


Към платените услуги спадат:
масаж, парна баня, джакузи, сауна, билярд, моторни водни спортове, кино.

Едно от най-силните предимства на хотела извън идеалното му разположение е наличието на собствен плаж (пясъчно-чакълест) и безплатно ползване на чадър, шезлонг и матрак на плажа и при басейна.
Изберете страхотния Ersan Resort Spa 5* и се възползвайте от изгодните All inclusive пакети за незабравима почивка в Турция 2018.

Вашият коментар