Дубай – Перлата на Персийския залив!

Icon 01.02.2021
Icon By admin
Icon 0 comments

Здравейте, мили пътешественици!

Днес ще ви разкажем за Дубай – столицата и най-голям град в Обединените Арабски Емирства, силен притегателен център за туристи от всяко едно кътче на света. Незабравими приключения в пустинята, култура, шопинг или просто ви се карат ски – представяме ви нашите ТОП 5 предложения за вас, мили изследователи!

viber_image_2021-02-01_12-37-27

 1.Downtown Dubai

Центърът на Дубай и Дубай Мол с пеещите фонтани, в комбинация с Burj Khalifa – най-високата сграда в света са едни от най-щраканите Instagram забележителности. Благодарение на най-високата сграда в света, Бурдж Халифа, може да се насладите на изумителна панорамна гледка на града. Фонтанът на Дубай ще ви предложи едно магическо преживяване, което е безплатно и стартира всеки ден в 19 ч. на всеки кръгъл час до 23 ч – не го пропускайте! Можете да го намерите, в езерото Бурж Халифа – разположено точно между едноименната сграда и Dubai Mall.  До всички тях се стига много лесно с метрото, като слезете на спирка “Burj Khalifa/Dubai Mall”. Ако сте отседнали в някой от 5* резорти – можете да използвате безплатните шатъли, които обикалят хотелите и спират в центъра на Дубай.

Photo Taken In United Arab Emirates, Dubai

2.Miracle Garden

 Приказната градина Miracle Garden е отворена от Ноември до Май, която оживява пред очите ви с милионите си цветя и великолепни форми! Ще останете очаровани от красивия коридор, който е ограден от огромни сърца, големи флорални замъци и форми на изкусно направени  животни. В съседство е градината на пеперудите – Dubai Butterfly Garden, перфектният спот за снимки!

maxresdefault

3.Пустинята на Дубай

 Известна е със своите вълнуващи възможности за приключения. Най-лесният и приятен начин да изживеете тази емоция, е като си организирате Desert Safari или Пустинно Сафари. Можете да си направите резервация през интернет и в деня на сафарито,  джип ще дойде да ви вземе в уговорения час от вашият хотел. След сафарито, можете да се насладите на една романтична вечеря на тъмно, под звездите с дъх на пустиня!

4.Dubai Mall Aquarium

 Списъкът със задължителните атракции на Дубай, включва и Аквариума в Dubai Mall. Това е  най-големият аквариум в света, който е построен в мола на Дубай – най-големият търговски център на планетата. Прозрачният тунел в началото на аквариума, осигурява изглед от 270 градуса вдясно и отляво. Билети могат да бъдат закупени в една от двете каси. Единият работи на партера, близо до Океанариума. Тук се предлагат само комбинирани билети, за всички атракции. Ако се качите на третият етаж, ще видите второто бюро – тук има по-евтини програми и като бонус почти няма опашки. Съветваме ви да не изпускате тази атракция, тук ще се гмурнете в един различен подводен свят и ще срещнете едни от най-редките видовев света. Ще станете свидетели на една водна феерия от изумрудени води, светещи морски животни и няколко часа вълшебно безвремие!

????????

5.Джамията Шейх Зайед

 Скъпи приятели – можете да изживеете фантастичната еднодневна екскурзия до Абу Даби с посещение на джамията Шейх Зайед. Сякаш извадена от приказките джамията Шейх Зайед е третата по големина на арабския полуостров, след тази в Медина и Мека. Туристите от женски пол трябва да са предупредени, че ще им се наложи да облекат черна роба с качулка въпреки убийствените температури, за да влязат вътре и то от друг вход, отделно от мъжете. Но защо не? За сметка на това, ще станете част от една чудна арабска приказка!

Въпреки лукса и скъпите хотели, посетителите на Дубай трябва да са наясно с някои правила:

  • Можете да консумирате алкохол, но не е препоръчително да се напивате на обществени места.
  • Не е проблем да се държите за ръце, но целуването може да ви вкара в беда.
  • Не е нужно да носите абая, но е хубаво жените да покриват раменете си в мола с някакъв лек и ефирен шал.
  • В Дубай не може да снимате местните, освен ако преди това не сте получили тяхното разрешене. В противен случай ви грози глоба!
  • По отношение на лекарствата – дори да са ви изписани с рецепта, първо проверете дали може да ги взимате със себе си в Дубай. В емирството някои лекарствени продукти могат да  бъдат незакони!

 Мили приятели – Дубай днес е 8-мото чудо на света, оазис сред пустинята. Или ще го заобичате или не, зависи от гледната ви точка.Много се надяваме да сме ви били полезни и с нашата статия да сме открехнали един нов и приказен свят за вас. Сигурни сме, че ако посетите това арабско приказно местенце с любим човек, дълго ще разказвате за преживените  приказни мигове в Перлата на Персийския залив.

dubai-minus-humans

Следете нашия сайт www.voyageltd.com за още любопитни статии. С обич VOYAGE!

Вашият коментар