0700 167 87

Почивки и екскурзии в Кавала на супер цени 2020

5 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Почивка в Гърция -Кавала - о. Корфу – Солун от Варна и Бургас
Почивка в Гърция -Кавала - о. Корфу – Солун от Варна и Бургас6 нощувкиЦената е за 6 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от585.00лв.
Дата на тръгване
01.10.2020
Тръгване от
Варна, Бургас
Автобус
Виж повече
Ранни записвания Кавала Лято 2020 Собствен транспорт Ранни записвания
Ранни записвания Кавала Лято 2020 Собствен транспорт1 нощувкиЦената е за 1 нощувки с Без транспорт (зависи от хотела и датата) от€23.00
Дата на тръгване
27.09.2020
Тръгване от
София
Собствен транспорт
Виж повече

Искате ли да се откъснете от монотонността, стреса и напрежението, на които сте попаднали в Плен? Ние ви предлагаме екскурзии и почивки до гръцката ни съседка Гърция и по-конкретно Кавала, които са в готовност да ви спрат дъха от възхищение. Това място си заслужава да бъде посетено, защото тук природата е величествена и вие притежавате възможността да се превърнете в част от нея самата, макар и за кратко.

Екскурзии до Кавала

Забележителностите на Кавала са десетки. За всички вас, които не сте имали възможността да отделите остатъчно време, така че да съчетаете почивката с екскурзията, то ние ви предлагаме няколко туристически обекти, които задължително трябва да бъдат видени. В редовете по-долу сме ви изброили местата, които всеки трябва да посети, докато е жив. Ето кои са те:

  • Крепостта на Кавала е разположена в близост до самото пристанище. Ако сте решили да изминете това разстояние пеш, то в рамките на 15 – 20 минути ще имате възможността да стигнете до него.
  • Акведуктът Камарес – той е разположен в стария квартал на Кавала, наречен Панагия. Построяването му е стартирало през далечната 1520 година от самия султан Сюлейман Великолепни.
  • Къщата-музей на Мехмет Али – тази личност е била родена в Кавала. Къщата, в която е живял , е била превърната в музей, който свободно е можело да бъде посещаван от всеки един. За онези от вас, които за пръв път чуват за Мехмет Али, той е основател на династията, която управлява Египет до 1952 година.
  • Имарет – тази сграда ви позволява да се докоснете до традиционната ислямска архитектура. Ако до този момент ви е било интересно как всъщност изглежда тя, то благодарение на Имарет ще задоволите личното си любопитство. Тя също е построена от Мехмед Али и се намира в стария квартал Панагия. Преди време сградата е служила като учебен център за малки и големи. Днес предназначението й е коренно различно. Ако копнеете да отседнете в наистина луксозен хотел, то това място е идеалният избор за вас.
  • Археологически музей – няма как да го пропуснете, тъй като той ви разкрива много за историята на града. Благодарение на всичките експонати ще получите далеч повече знания, отколкото някога сте имали възможността да натрупате, посредством четивата за историята и културата на Кавала.
  • Музей на тютюна – входът на този музей е свободен и във всеки един момент вие имате възможността да го посетите. Той ви предлага наистина интересна експозиция на един от основните поминъци на Кавала, а именно преработката и отглеждането на тютюн.

Тези и още много забележителности, част от историческото и културно наследство на града, имате възможността да посетите, пристигайки в гръцкия град.

Почивки в Кавала

В случай, че пристигате тук за пореден път и вече сте имали възможността да се запознаете с историята на това място, то ние ви предлагаме да не губите време, а да се насочите към едни от най-прекрасните гръцки плажове, където да постигнете мечтания шоколадов загар. Аммолофои е сред най-известните плажове за областта. Винаги е пълен с млади хора и е сред най-известните за Кавала.

Не са никак малко на брой таверните, заведенията и ресторантите, където да вечеряте със семействата или приятелите си. Ние от туристическа агенция Воаяж Варна ви предлагаме десетки екскурзии и почивки сред които да изберете подходящата за вас. Побързайте, защото добрите възможности бързо успяват да се изплъзнат из между пръстите ви.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 180